2009. március 28., szombat

Texasi mézes csirke

texasicsirke

Újabb recept avokádóval. Nyári grillezésre is kiváló, nem csak a hús lesz ízletesebb a faszénparázson, hanem a nyári paradicsomnak is egészen más íze van, mint a téli utánzatoknak.

Hozzávalók:

  • 4 fél csirkemellfilé
  • só, bors
  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál olaj
    az avokádós salsához:
  • 1 fej hagyma
  • 1 érett avokádó
  • 2 hegyes, enyhén csípős zöldpaprika
  • 6 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 zöldcitrom
  • 4 evőkanál méz
  • 1 csokor korianderzöld

A húsból nagy szeleteket vágok. Sózom, borsozom, és egy nagyobb tálba teszem. Összekeverem az olajat a mézzel, és bekenem ezzel a páccal a húsok mindkét oldalát. Letakarva hűtőbe teszem, minimum egy órára. Közben elkészítem a salsát. A hagymát finomra aprítom, a paprikát, a paradicsomot, és az avokádót kb. 1 cm-es kockákra vágom, és összekeverem a hagymával. hozzáadom az áttört fokhagymát, a zöldcitromok levét, a mézet és az apróra vágott korianderzöldet. Megkóstolom, és kevés sóval ízesítem. Tálalásig behűtöm. Grillen, vagy serpenyőben pár perc alatt megsütöm a húsok mindkét oldalán (nem kell a serpenyőbe olaj, elég van a pácba). Forrón tálalom a hideg salsával. köretnek burgonyát, vagy párolt spárgát adok hozzá.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Húsgolyók paradicsomos dippel Húsgolyókat kívántam. Felmerült az is, hogy svéd húsgolyókat próbálok kreálni, de ezt végül elvetettem, részben azért, mert kicsit sok paradicsomot vásároltam az aszaláshoz, és a maradékot mindenképpen fel akartam használn… Tovább
  • Avokádós csirkesaláta Maradék grillezett csirkehúst is lehet használni ehhez az avokádóval dúsított görög salátához. Az avokádó gyorsan oxidálódik (ezen segít valamennyit a citromlé, de teljesen az sem tudja megállítani), ezért elkészítés után h… Tovább
  • Curry-s, kókusztejes bableves Tartalmas babos-csirkés leves, de nem a megszokott fajtából, hanem a már sokszor éltetett kókusztejes-chilis vonalon. Mindig tartok a kamraszekrényben pár bab- és kókusztej konzervet (a kukorica és a paradicsom mellett), m… Tovább
  • Paradicsomsaláta Semmi extra, az egyetlen csavart a koriander jelenti. Aki nem tud megbarátkozni a koriander ízével – állítólag vagy nagyon szereti valaki, vagy nagyon utálja -, az használjon petrezselymet. Igazi fogyókúrás saláta, mert ne… Tovább
  • Töltelékes káposzta Az erdélyi változat a töltött káposztára, nem is töltöttnek, hanem töltelékesnek hívják, ami jó, mert így nem ugyanaz a név jelöli a kétféle ételt. Nincs benne pirospaprika, és nem savanyú káposztából készül, hanem savanyí… Tovább

3 megjegyzés:

fazekas C Edit írta...

Szia Lilla!

Doktor Julcsi mesélt az oldaladról. Gondoltam meglesem. És rögtön meg is csináltam a texasi mézes csirkét az avokádós salsával. Isteni volt! Gratulálok az oldaladhoz és a receptekhez!
fazekas C Edit

Lilla írta...

hello

köszi szépen! (vezetéknevet is írhattál volna, rájöttem volna úgy is)további jó főzőscskézést :-)

lilla

Edit írta...

Mindenképpen szerettem volna egy álnevet, mint a doktor Julcsi ;-)