2009. április 10., péntek

Csirke kapros-kukoricás mártásban

kaproskukoricas1

A korábban szerepelt kapros pulyka/csirke tokány egy változata, zöldfűszerekkel és kukoricával turbózva.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 fej hagyma
  • 1 kukorica konzerv
  • majoranna, bazsalikom
  • fagyasztott vagy friss kapor
  • 3 dl tejszín
  • só, bors
  • 3 evőkanál olaj
  • kevés keményítő

A csirkemellet csíkokra vágom, a hagymát felaprítom. Egy nagyobb serpenyőben felhevítem az olajat, pár percig párolom benne a hagymát, majd hozzáadom a csirkehúst. Bazsalikommal és majorannával fűszerezem, sózom, borsozom. Fedő alatt készre párolom a csirkehúst. Hozzáadom a tejszínt, a kukoricát és megszórom kaporral. Felforralom és rizzsel tálalom. Ha valaki sűrűbb mártást szeretne, kevés keményítővel sűrítse be.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Ropogós csirkecsíkok Nem tudom, mennyire hasonlít ez a recept a KFC-ben árult csirke csíkokhoz, mert sosem szoktam ott enni, és nem is az volt a cél, hogy lemásoljam azt az ételt. Egyszerűen izgatott egy ideje a corn flakes-es panírozás. Arra … Tovább
  • Fokhagymás paradicsomos pulyka  A látszattal ellentétben nem paprikás csirke van a képen, bár a mártás színe pont ugyanolyan, ez azonban paradicsomból és tejszínből áll, nem pedig paprikából és tejfölből. A hosszú főzésnek köszönhetően a fokhagyma te… Tovább
  • Sütőben sült rántott csirkecomb A fogyókúra folytatódik: „rántott” csirkecomb burgonyával 450 kcal alatt. Elég hihetetlennek tűnik, de nem az. Kell mellé valamilyen zöldség (én paradicsomot ettem) vagy egy egyszerű zöldsaláta, de ezek nem a magas energia… Tovább
  • Taco sertéshússal Többször készítettem már tacot, volt marhahúsos, és csirkés is, ez most nem csak a felhasznált húsban különbözik azoktól, hanem abban is, hogy a sütőben melegítettem meg, és a sajtot ráolvasztottam, nem csak hidegen rászór… Tovább
  • Sajtos töltött csirkecomb Ritkán készítek töltött húst, valószínűleg azért, mert a menzai élmények elég hosszú időre elvették a kedvemet tőle (más dolgoktól örökre). Most azonban végre sikerült egy szimpatikus receptet találni, amiben nincs máj, és… Tovább

0 megjegyzés: