2009. április 4., szombat

Mini burrito

Vagyok olyan konzumidióta, hogy menjek időnként gyorsétterembe. Elég fix, hogy melyik helyen mit eszem. Ez az egyik standard kedvenc. Elég jól sikerült reprodukálni, ráadásul sokkal kevesebb kalória van benne, mert nem olajban sütöttem, hanem a mini tavaszi tekercsek analógiájára a sütőben. Esti majszolnivaló, vagy sörkorcsolya vendégeknek. Forrón frissen az igazi, de szerintem elvannak a tekercsek pár órát sütés előtt a tepsiben, úgyhogy nagyszerűen előkészíthető. Hús nélkül, csak zöldséges raguval töltöttem a tésztalapokat, persze lehet bele darált marhahúst is tenni, akkor vagy csökkenteni kell a zöldség mennyiségét, vagy több réteslapot venni.

Hozzávalók:

  • 2 doboz vesebab konzerv
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 1 fej hagyma
  • 1 kis sűrített paradicsom
  • bazsalikom
  • só, bors
  • csili
  • olaj
  • 10 réteslap
  • keményítő/liszt
  • tejföl

Az apróra vágott hagymát egy evőkanál olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a bab- és a kukoricakonzerveket, a sűrített paradicsomot és annyi kevés vízben elkevert keményítőt, hogy sűrű legyen a szósz. Kevés és sűrű leve legyen a „főzeléknek”, hogy ne folyjon ki a tekercsekből. Sózom, borsozom, csilivel és bazsalikommal ízesítem. Félreteszem hűlni. A réteslapokat kettesével összerakom (réteslap-olaj-réteslap-olaj). A kétrétegű réteslapot a hosszabbik oldala mentén 3 részre, a rövidebbik mentén 2 részre vágom. A tésztacsíkok rövidebbik oldalára tölteléket kanalazok úgy, hogy a szélső 1 cm üres maradjon, ezt az 1-1 cm-t behajtom és feltekerem. A tekercseket tepsibe teszem, megkenem olajjal, és előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütöm. Forrón tejfölbe tunkolva elmajszolom.

30 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Töltött grillezett gomba Igazán nagy, grillezni való gombát sajnos nem találtam (amikor azonban nem akarok venni, minden bolt tele van vele, jellemző), de azért így is jó volt, csak nehezebb volt megtölteni, és nem is fért a gombákba annyi töltelé… Tovább
  • Paradicsomos tart A múltkori spárgás tart analógiájára, már akkor is készítettem ezt a változatot, mert nem mindenki lelkesedett a sült spárgáért. A paradicsomosat viszont szerintem nincs aki ne szeretné (van olyan, aki nem szereti a paradi… Tovább
  • Paradicsomos lepény Érik az erkélyen a koktélparadicsom, és a boltok is tele vannak szebbnél-szebb fürtös paradicsomokkal, úgyhogy a cukkini mellett a másik kötelező nyári elem a friss napérlelte paradicsom. A paradicsomból és a zöldfűszerekb… Tovább
  • Spárgás ’tart’ A ’tart’ egy speciális pite, a tetején nincsen tészta, mégsem ugyanaz, mint a franciák quiche-e. Nem egy híg tojásos-tejszínes masszát kell a tésztába önteni, hanem a tésztát meg kell kenni valamivel, a tetejét meg kirakni… Tovább
  • Grillezett gombafejek Minimál ebéd vagy vacsora. Illetve most, hogy itt a tavasz és előkerülnek a grillek, lehet a húsok mellett köretnek vagy csipegetnivalónak sütni. Kinti sütéshez érdemes nagyobb gombákat venni, hogy ne potyogjanak le a rács… Tovább

0 megjegyzés: