2009. június 6., szombat

Édes-savanyú csirkecombok

edessavanyucsirke1

Nem szoktam csak úgy natúr csirkecombot sütni. Mindig kerül rá valamilyen fűszeres (általában mézes) máz. Lehet ezt az ételt grillen is sütni, akkor szerintem célszerű a hús mindkét oldalát beirdalni, hogy biztosan átsüljön az egész. Nem túl kellemes a kívül már szenes, de belül még nyers csirkehús. Ez a pác sertéshúshoz és garnélarákhoz is remekül illik.

edessavanyucsirke2

Hozzávalók:

  • 4 csirke alsócomb
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál vörösbor- vagy balzsamecet
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom (nem bontottam ki ezért egy konzervet, inkább ketchup-öt használtam)
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál Worcestershire-mártás
  • chili
  • só, bors

A csirkecombokat lebőrözöm, beirdalom, és a tepsibe fektetem. A többi hozzávalót egy tálkában összekeverem, és a felével megkenem a combokat. Lefedve minimum egy órán át pácolom a húst a hűtőszekrényben. Előmelegített forró sütőben 40-45 perc alatt pirosra sütöm a combokat, közben kb. félidőnél megkenem őket a maradék páccal. Petrezselyemmel díszítve salátával tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

 

Kapcsolódó bejegyzések

  • Fokhagymás-citromos csirkecomb Sütés közben igen erős fokhagyma szag volt, a végeredményen ez azonban már nem érződött, sokkal inkább a zöldfűszeres-citromos íz dominált. Hozzávalók: 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál aprított korianderzöld 2 evők… Tovább
  • Paradicsomos sült oldalas Jöjjön a múltkor megkezdett oldalas-sorozat második része. Most egy szószosabb, paradicsomos változat készült. Biztos lesz ismétlése, mert nagyon jól sikerült. Hozzávalók: 45-50 dkg sertésoldalas 20 dkg darabos ola… Tovább
  • Paradicsomos rizottó Az egyik kedvencem. Hagyományosan nem kerül bele hús, és előételnek fogyasztják, én azonban egy kis húsos szalonnával szoktam turbózni, és egytálételnek tálalom fel. Hozzávalók: 15 dkg húsos szalonna 2 dl kerekszem… Tovább
  • Pizza Nagyon szeretem a pizzát – ropogós tészta, paradicsomszósz, sajtszeletek – szinte az összes kedvenc egy helyen. A vastag zsírban tocsogós aljú rendelt pizzákat viszont nagyon nem szeretem. És várni is nagyon utálok. A mire… Tovább
  • Spárgás-gombás pite Újabb spárgás fogás, ezúttal fehér spárgából. A fehér spárgát a napfénytől elzárva, takarva nevelik, ezért nem alakul ki benne klorofil. Hátránya, hogy gyorsabban szárad ki, az egészet meg kell pucolni, és kevesebb értékes… Tovább

0 megjegyzés: