2009. június 12., péntek

Tortellini gombás mártással

tortellini1

Minimális főzéssel akartam megoldani a másnapi ebédet (és lehessen jól szállítható szokás szerint a gyorsaságon kívül), ilyenkor jönnek a félkész dolgok, mint ez is. Tudok házilag tortellinit-raviolit készíteni, de általában nem akarok. Sonkásat vagy gombásat szoktam venni, aztán mindenféle mártásokkal dobom fel. A leggyakoribb az alap paradicsommártás, most azonban újítottam és laskagombás-zöldfűszerest csináltam.

Hozzávalók:

  • 25 dkg (sonkás) tortellini
  • 1 evőkanál olaj
  • 12 dkg laskagomba
  • oregano, bazsalikom, majoranna, kakukkfű
  • só, bors
  • szerecsendió
  • kevés vaj
  • 2 evőkanál tejszín
  • reszelt sajt

A tortellinit sós vízben megfőzöm, és közben elkészítem a mártást. A gombát megtisztítom, csíkokra vágom, és átforgatom a felhevített olajon. Sózom, borsozom, szerecsendióval ízesítem, és a zöldfűszerekből 1-1 jó nagy csipetet keverek bele. Hozzáadom a tejszínt, és egyet forralok rajta. Leszűrt tortellini tetejére kanalazom, megszórom reszelt sajttal, és azonnal tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

A végére pedig jöjjön a leglazább medve:

Kapcsolódó bejegyzések

  • Diós-fokhagymás spagetti Kivételesen csak magamnak kellett főznöm, ilyenkor előkerülnek a máskor különböző okok miatt tiltólistás alapanyagok. Ebben az esetben a dió. A „hagyományos” cukros-diós szélesmetélttel a sírba lehet tenni, egyszerűen réme… Tovább
  • Pestos csirke tésztával Maradék-hasznosító ebéd: levesből egy kis főtt csirkehús, bontott olajbogyó és aszalt paradicsom, egy kis pestoval megkoronázva. Egyszerű és nagyszerű, és 20 perc alatt („egy tésztafőzésnyi idő”) elkészül. Aszalt paradicso… Tovább
  • Sütőtökös-babos spagetti A sütőtök nagyon sokféleképpen fűszerezhető – szerecsendióval, zsályával, fahéjjal, chilivel – most chilit használtam. Ami azt illeti, kicsit túl sok chilit. Legalábbis az én ízlésem szerint ez már túl csípős volt, meg kel… Tovább
  • Borsós-póréhagymás spagetti Villámgyorsan elkészíthető, nyarat idéző fogás, amit ráadásul egész évben bármikor elkészíthetünk – póréhagyma és mirelit zöldborsó mindig van a boltban. A legtöbb tészta igazán csak frissen jó, de ez még másnap is jó volt… Tovább
  • Fetás-olajbogyós rakott tészta Újabb egyszerű tészta konyhai „analfabétáknak” alapporok és más hasonló csodaszerek nélkül. A szükséges „tudományok” sora kimerül a tészta főzésben, ez pedig még a száraztészta zacskóján is fel van tüntetve. Nem érdemes hú… Tovább

0 megjegyzés: