2009. december 20., vasárnap

Habcsók kávékrémmel

kaveshabcsok1

Magában nem igazán szeretem a habcsókot, de összetörve és némi tejszínhabbal megpakolva, isteni. Mind az ’eton mess’, mind ez a kávés változat. Grillázst az tegyen a tetejére, aki nagyon szereti az édes ízt, a többieknek a reszelt étcsokoládét vagy egy kis őrölt kávét tudok ajánlani.

Hozzávalók:

  • 4 habcsók
  • 2 dl tejszín
  • 3-4 evőkanál erős feketekávé
  • grillázs/reszelt étcsokoládé/őrölt kávé

A habcsókot összetöröm, és elosztom négy pohár aljára. A tejszínt elég keményre felverem, majd óvatosan belekeverem a hideg kávét. A kávés tejszínhabot a habcsók tetejére kanalazom, és megszórom grillázzsal/étcsokoládéval/őrölt kávéval. Azonnal tálalom.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Miket sütöttem karácsonykor…… leginkább mindenféle édességet, amikről nem készítettem képet, mert nem volt kedvem, meg sötét volt, meg rendetlenség volt (van) a lakásban. És a karácsonyfa felállítása után nehéz fényképeznem, mert az ebédlőasztal elkerül… Tovább
  • (at least)-5-a-day: 34. nap Tömeg: 64,7 kg (héé, abszolút nem jó irányba haladnak a dolgok) Reggeli: 1 ciabatta, krémsajt, rukkola, uborka (2 egység) Ebéd: 1,5 ciabatta, rukkola, uborka, paradicsom, sajt, sonka, saláta, narancslé (3 egység) Desszer… Tovább
  • Apple crumble latte– fűszeres almás tejeskávé Én nem vagyok se a fahéj nagy barátja, se az ízesített kávéké, de Levi mindkettőért odavan, úgyhogy múlt héten az egyik Starbucks felé kanyarodtunk, és vettünk neki egy “apple crumbe latte”-t. (Zárójeles megjegyzés: jelek s… Tovább
  • 30 days of creativity–10. nap (karamelles forró csoki) Ehhez jár recept is: karamelles forró (fehér) csokoládé. A roppant hosszú név kb. le is fedi az egészet. Egy bögrébe beletördelek 2 csík fehércsokoládét, tejszín-tej keveréket melegítek (1:2 arányban), amikor elég forró (de … Tovább
  • Kókuszos tejberizs karamellizált mangóval Tej- és liszt allergiásoknak tökéletes desszert – se liszt, se tejtermékek, és a kókusztejben főtt tejberizs legalább olyan finom, mint a hagyományos, tejes változat. Mi reggelire ettük, ezért a rizst már este megfőztem, hog… Tovább

2 megjegyzés:

Puszedli írta...

De jó ötlet! :)

szepyke írta...

Hu, de még milyen jó!