2009. december 2., szerda

Sütőtökös lepény

lepeny1

Ismét egy hétközbeni minimál-sütés, csak megpakoltam az előre nyújtott leveles tésztát, betoltam a sütőbe, és fél óra alatt elkészült a vacsora. Erre is igaz az, ami az összes hasonló ételre, hogy kis adagban előételként is megállja a helyét. Nem mértem a tököt, egy icipici kb. 1 kilós sütőtököm volt, de nem kellett az egész, három kis darab maradt belőle, amit megsütöttem utána.

Hozzávalók:

  • 1 csomag (50 dkg-os) előnyújtott leveles tészta (kb. 3-4 mm vastag lapok)
  • sütőtök
  • kb. 15 dkg feta
  • bors (só)

A sütőt előmelegítem 200 fokra (légkeveréssel), és két tepsit kibélelek sütőpapírral. A leveles tésztát kb. 10x10-es négyzetekre vágom, és a tepsibe teszem. A sütőtököt félbevágom, kiszedem a magházát, és 4-5 mm vastag szeleteket vágok belőle. A szeleteket meghámozom, egy rétegben a tésztára teszem, kicsit megborsozom, és 10 percig sütöm. Közben kockákra vágom a fetát, kiveszem a tepsiket a sütőből, a fetát elosztom a tészta tetején, és még 15 percre visszateszem sülni.

12 darab 10x10 cm-es lepény lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • ZellertortaFogyókúrés ebéd/vacsora ez is, mert 300 kcal alatt avn egy adag. Egyszer csináltam eddig, akkor arra jutottam, hogy jobb szeretem ha a zeller puhább. Ezért annyit változtatnék rajta, hogy felkarikázva tenném bele a zellerszár… Tovább
  • Leveles tésztában sült camembert Nincs rá jobb szó: kalóriabomba – zsíros leveles tészta és 45% zsírtartalmú sajt egy kis lekvárral megfejelve. Tökéletes. Gyorsan elkészül, előre összeállítható, és könnyen lehet vele dicséreteket bezsebelni. Lehet áfonyal… Tovább
  • Pizzás csiga Egyik kedvenc sós péksüteményem a pizzás csiga, mivel a leveles tészta gyártásba már belejöttem, egy paradicsomszósz pedig nem kihívás, úgyhogy nekiálltam a saját verziómnak. Nagyon jó lett, és melyik pékségben készül a pi… Tovább
  • Sonkás-hagymás piteAz eredeti recept póréhagymát írt, de egyesek nem szeretik, és nem is mindig kapni szépet, úgyhogy átálltam a vöröshagymára. Igazi egytálétel maximum egy kis saláta vagy savanyúság kívánkozik mellé. Jól melegíthető, igazi mel… Tovább
  • Amarettis-csokoládés torta Egy régi Lajos Mari szakácskönyvben láttam vagy 15 éve az alapját ennek a receptnek, ami sokáig nem hagyott nyugodni, a hozzávalók között ugyanis a következő szerepelt: „15 dkg mogyorós csók” - az meg mi lehet? Most sem tu… Tovább

2 megjegyzés:

Felhőlány írta...

De jó! Amíg ajándékokat gyártok este, el is készül! :) Illetve hát a tök meghámozása nagy feladat lesz... de edzésben vagyok a birsalma után... :))) Köszi!

Lilla írta...

szeletekre vágva szerintem már nem nehéz hámozni. meg nem is kell hozzá nagyon sok :-)