Többedik próbálkozásra sikerült csak normális tortilla-lapot sütni házilag. Most úgy tűnik, hogy megvan "a módszer". Nekem elég volt nedves konyharuhával letakarni a már megsütött lapokat, ha ez nem lenne elég, meg lehet kenni őket egy vizes ecsettel. Nyáron érdemes faszénen sütni a húst, most marad a (grill)serpenyő.
Hozzávalók:
8 tortilla laphoz:
- 50 dkg liszt (fele kukoricaliszt, ha van)
- 1 tk sütőpor
- 1 tk só
- 70 ml olaj
- 2,5-3 dl langyos víz
A húshoz:
- 6 szelet csirkemellfilé
- taco vagy más mexikói fűszerkeverék
- 2 evőkanál olaj
A guacamolehoz:
- 1 érett avokádó
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 kocka fagyasztott koriander (kb. 1 evőkanálnyi lehet)
- pár kanál tejföl
- 1 teáskanál citromlé
- só, bors
- csili, ha valaki csípősen szereti
salátakeverék
A csirkehúst lehetőleg előző nap bepácolom a fűszer és az olaj keverékébe.
A tészta hozzávalóiból kenyérsütőgéppel / dagasztószáras robotgéppel / fakanállal / puszta kézzel rugalmas, jól nyújtható tésztát gyúrok (olaj/víz még kellhet bele!). 8 felé osztom, kis korongokat formálok és nedves konyharuhával letakarva 30 percig pihentetem. 2-3 mm vastagra nyújtom, majd 1-2 perc alatt teflonserpenyőben megsütöm (szárazon!). Fogyasztásig nedves konyharuhával letakarom. Egy másik serpenyőben megsütöm a hússzeleteket. Miután megsült ujjnyi széles csíkokra vágom. A guacamolehoz kikaparom az avokádó húsát, meglocsolom a citromlével és összeturmixolom. Sózom, borsozom. Hozzáadom a korianderzöldet és a nagyon apróra vágott lilahagymát. Annyi tejfölt keverek hozzá, hogy a tejfölhöz hasonló állagú legyen (ehhez hígabbra, öntetszerűbbre készítem, mint amikor chipset mártogatok bele, vagy kenyérre kenem). Étkezéskor mindenki ízlése szerint rakhatja össze a tekercsét. Lehet mellé sütőben sült burgonyát adni.
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése