- 50 dkg sárgarépa
- 1 liter zöldségleves (vagy 1 liter víz és 1 leveskocka)
- 2 dl tej (tejszín eredetileg, de szerintem ebben felesleges kalória)
- só, fehérbors
- 1 evőkanál olaj
a palacsintához:
- 2 tojás
- 15 dkg liszt
- 2 dl tej
- kevés szénsavas víz
- 1 kis fej hagyma
- 1 közepes sárgarépa
- petrezselyemzöld
- olaj
A megtisztított felkarikázott répát átforgatom az olajon, felöntöm a zöldséglevessel és megfőzöm. Kicsit hűlni hagyom, majd összeturmixolom. Hozzáöntöm a tejet (ha nem lenne elég sűrű a leves akkor egy kis liszttel vagy keményítővel elkeverve), sózom, borsozom és felforralom. A tojásokat, az olajat, a tejet és a lisztet a turmixszal elkeverem, annyi szénsavas vizet adok hozzá hogy a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát kapjak. Sózom, borsozom. A sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszelem, a hagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágom, és mindhármat hozzáadom a tésztához. Kis serpenyőben megsütöm a palacsintákat. Ha kihűltek, feltekerem és csíkokra vágom. A palacsintametéltet külön tálkában kínálom a leveshez.
5-6 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése