Változtatás nélkül, "ahogyan anyámtól tanultam".
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 2 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 babérlevél
- só, bors
- 2 evőkanál liszt
- tej
- tejföl
- ecet
A zöldségeket megtisztítom, a hagymát lereszelem és a krumplit kb 4 mm-es karikákra vágom. Az olajat felhevítem és átforgatom benne a hagymát. Hozzáadom a krumplit és 2-3 percig együtt pirítom. Felöntöm annyi vízzel, hogy majdnem teljesen ellepje. Sózom, borsozom, beleteszem a babérleveleket. Miután megfőtt, habarást készítek a lisztből és 1-1 dl tejből és telfölből. Ha szükséges adok hozzá még tejet. Egy kiskanál ecettel (5%-s almaecet pl) savanyítom.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése