2009. február 11., szerda

Krumplifőzelék


Változtatás nélkül, "ahogyan anyámtól tanultam".
Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 babérlevél
  • só, bors
  • 2 evőkanál liszt
  • tej
  • tejföl
  • ecet

A zöldségeket megtisztítom, a hagymát lereszelem és a krumplit kb 4 mm-es karikákra vágom. Az olajat felhevítem és átforgatom benne a hagymát. Hozzáadom a krumplit és 2-3 percig együtt pirítom. Felöntöm annyi vízzel, hogy majdnem teljesen ellepje. Sózom, borsozom, beleteszem a babérleveleket. Miután megfőtt, habarást készítek a lisztből és 1-1 dl tejből és telfölből. Ha szükséges adok hozzá még tejet. Egy kiskanál ecettel (5%-s almaecet pl) savanyítom.

0 megjegyzés: