2009. október 30., péntek

Édesburgonyás csirke-curry

curry1

Soha nem ettem ezelőtt édesburgonyát, nem rossz, kár, hogy kevés helyen és drágán árulják. Ha valaki nem tud vagy nem szeretne édesburgonyát venni, próbálja ki nyugodtan sütőtökkel ez a curryt, mert az édesburgonya színre és ízre is eléggé hasonlít rá. Nyugodtan kísérletezhetünk a többi hozzávalóval is a curry egy meglehetősen tágan értelmezhető étel, borsó helyett brokkolival is készíthető, a narancssárga alap mellett jól mutat a zöld.

Hozzávalók:

50-60 dkg csirkemellfilé
2 közepes édesburgonya (vagy 40-50 dkg tisztított sütőtök)
4-5 evőkanálnyi vöröslencse
1 evőkanál olaj
4 dl kókusztej
3 dl csirke- vagy zöldség-alaplé
15-18 dkg borsó
2 evőkanál (nem erős) currypaszta

A csirkemellet és a megtisztított édesburgonyát falatnyi kockákra vágom, a felhevített olajhoz adom a currypasztát, majd megpirítom benne a húst, a lencsét és az édesburgonyát. Felöntöm a kókusztejjel és az alaplével, elkeverem, és fedő alatt 20 percig főzöm. Megsózom, hozzákeverem a borsót, és még 4-5 percig főzöm, majd rizzsel vagy rizstésztával tálalom.

5 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Csirke paradicsommal és olajbogyóval A Pinteresten jött szembe ez a recept (itt van az eredetije), jópofa dolog a Pinterest, és elégedett vagyok magammal, mert a food-táblámra berakott receptek közül már egy csomót megcsináltam.A hús egyébként nagyon finom :-) … Tovább
  • Zöld spárga sült csirkével Hú, rettentően le vagyok maradva néhány receptnek a posztolásával – ezt Levi főzte nekem a születésnapomra, ami már több mint egy hónapja volt… Végül is az ajándékom is csak most érkezett meg, úgyhogy ahhoz képest nem is áll… Tovább
  • Spárgaragu húsgombóccal Hugi szerzett nekem antikváriumból egy sárgás könyvet, amiből ez az első recept, amit kipróbáltam. Kicsit pepecselős, hétközben biztos, hogy nem foglalkozom ennyit a főzéssel, de hétvégére remek. Spárga, marhahús, tejszín, f… Tovább
  • Taquito (Flauta) Illetve “fitness” taquito, mert nem olajban sütöttem őket, hanem sütőben. A taquito (avagy flauta) kisméretű tortillalap csirkés vagy marhahúsos töltelékkel töltve, szorosan feltekerve és olajban megsütve. Rendszerint kettév… Tovább
  • Taco babbal és marhahússal Hétvégén elég sokszor csinálok tex-mex ételeket, persze a mi ízlésünkhöz hangolva, azaz sosem csíp egyik sem. Júniusban sok hasonlót kéne főzni, hogy esténként meglegyen a jó kis meccsnézős hangulat (mert én olyan feleség va… Tovább

0 megjegyzés: