2009. október 25., vasárnap

Kókuszos-csokis muffin

muffin1

Lehet, hogy a közeljövőben meg fognak kicsit szaporodni a muffin receptek, mert az esti iskola vacsoraidőben van, és kell valamit ennem előtte, vagy vinni a szünetre, erre eddig a muffin tűnik a legjobb választásnak, mert a maradék tökéletes másnap reggelire. El lehet hagyni a tetejéről a kocka csokikat, de akkor érdemes 15 dekát tenni a tésztába a 10 helyett.

Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt
  • 1 csésze kókuszreszelék
  • 2 tojás
  • ¾ csésze cukor
  • pár csepp vaníliaaroma vagy 1 kávéskanál vanília-kivonat
  • 2 tábla étcsokoládé
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

A sütőt 200 fokra előmelegítem, és tepsire teszem a szilikon muffin-formákat, vagy a muffintepsit kivajazom-lisztezem, vagy kibélelem papírral. A lisztet, a sütőport és a kókuszt összekeverem egy tábla apróra vágott csokoládéval. A tojásokat elektromos habverővel addig keverem a cukorral és a vanília aromával (vagy kivonattal), amíg kifehéredik, és piskótatészta-szerű állagú lesz. A tojáshabhoz keverem a tejet, majd a lisztes keverékhez öntöm. Addig keverem, amíg nagyjából csomómentes lesz, és a formákba kanalazom (3/4-ig legyenek csak). Mindegyik tetejére teszek egy kocka csokit, és 15-20 perc alatt megsütöm.

12-15 darabhoz. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Banános mini-rétes Szilveszterkor sütöttük, hogy mindenkinek legyen kedvére való édesség. Gyorsan elkészíthető, laktózmentes (ill. könnyen azzá tehető), és a hagyományos (túrós, meggyes) rétessel ellentétben, másnap sem szottyos. Már ha megéri… Tovább
  • Miket sütöttem karácsonykor…… leginkább mindenféle édességet, amikről nem készítettem képet, mert nem volt kedvem, meg sötét volt, meg rendetlenség volt (van) a lakásban. És a karácsonyfa felállítása után nehéz fényképeznem, mert az ebédlőasztal elkerül… Tovább
  • Cantuccini Még karácsony előtt, Mandy receptjeiből kiindulva sütöttem ezt a kétféle cantuccinit (ez meg ez volt az alap). Azt hiszem jövő karácsonynál előbb kell majd újra sütnöm, mert Levi nagy rajongója a reggeli keksz a kávé mellé … Tovább
  • Gesztenyés benyomott keksz A múltkori lekváros-mandulás ‘thumbprint cookie’ volt az alap, kicsit változtattam a tésztán, és lekvár helyett gesztenyekrém került bele. A nem reprezentatív kóstoltatásom eredménye, hogy extrém édesszájúak tehetnek bele m… Tovább
  • Túró-bonbon Avagy házi túró rudi. Amennyiben a túró ruditól annyit várunk el, hogy belül túró, kívül meg csokoládé. Ebben mondjuk kicsit “tisztább” a túró és “csokoládébb” a bevonat. Egy kicsit túlzásnak érzem ezt receptnek hívni, de h… Tovább

3 megjegyzés:

szepyke írta...

Mennyire vagy megelégedve a szilikon formákkal?
Nekem sima IKEA-s van, papírral használom, ez milyen?

Jah, és kókusz, csoki? Gyilkos, halló!

Lilla írta...

szerintem nagyon jó dolog ez a szilikon forma, könnyű elmosni, annak ellenére, hogy ilyen redős, és jól kijönnek belőle. nekem is van ikeás tepsim és papírom, azt is szoktam használni, de némelyik tészta abba beleragadt, kivajazni-lisztezni meg macera nagyon. ebbe eddig nem ragadt bele egy sem.

szepyke írta...

ok, szerintem meggyőztél!:)