2009. október 13., kedd

Gombás-rizses egytálétel

gombasrizs1

Azt hiszem ez az idei utolsó lecsóra hasonlító fogás a konyhámban. Egy serpenyőben, 20 perc alatt elkészül a piláf módra gombával és zöldségekkel főzött rizs. Telítődtem a paradicsomos-paprikás ízvilággal, hamarosan jönnek majd a sütőtökös ételek.

Hozzávalók:

  • 20 dkg hosszúszemű rizs
  • 20-25 dkg csiperkegomba
  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 40 dkg darabolt paradicsomkonzerv
  • petrezselyem
  • só, bors
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • 4,5 dl zöldség alaplé
  • 1 teáskanál kakukkfű

A paprikát csíkokra, a hagymát kis kockákra, a gombát szeletekre vágom. Az olajon üvegesre párolom a hagymát, hozzáadom a gombát, a zúzott fokhagyma gerezdeket, a kakukkfüvet, és még öt percig párolom. Belekeverem az átmosott rizst, átforgatom, hogy mindenhol érje az olaj, majd hozzáadom a paprikát, az alaplevet és a paradicsomkonzervet, összekeverem, és lefedve, kis lángon 20 percig főzöm. Sózom, borsozom, és petrezselyemmel megszórva tálalom.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: