2011. január 30., vasárnap

Almás répasaláta

Könnyű téli saláta, vacsorára vagy hús stb. mellé. Én nem fűszereztem, sóval és borssal sem, mert az almát, a répát és a főtt tojást is magában, só nélkül eszem, tehát a keverékükhöz sem kell (és nem is kellett….).

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb sárgarépa
  • 1 zöldalma
  • 3 tojás
  • 1 kis doboz joghurt
  • 2-3 evőkanál majonéz
  • 1-2 evőkanál citromlé
  • (esetleg só, bors, én nem raktam egyiket sem)

A tojásokat megfőzöm, félreteszem hűlni, majd megpucolom. Kivágom az almák magházát, felkockázom, tálba teszem, összekeverem a citromlével, majd a majonézzel és a joghurttal. A sárgarépákat megpucolom, lereszelem, és az almához keverem. A tojásokat csíkokra vágom, és belekeverem a salátába. Azonnal fogyasztható.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Kókuszos almatorta Egy nagyon régi rama receptfüzetből van, és ez az egyetlen almás sütemény, amit szeretek, pedig nyersen (ha fel van szépen vágva cikkekre) nincsen semmi bajom az almával, de a főtt-sült szottyadt barna puha almával ki lehe… Tovább
  • Kínai kel saláta Egy Nigella receptet alakítottam át kicsit az ízlésemnek és az itthoni alapanyagoknak megfelelően. Ő köménymagot is tesz bele, amit én kihagytam, mert nem igazán szeretek ráharapni az egész köménymagokra, és nem mézzel, ha… Tovább
  • Pórés-almás quiche Egy elég extrém formában, fekete-fehér némafilmben, már megmutattam ezt a receptet. Most közzéteszem hagyományos formában is. Kicsit sok idő telt el a kettő között, nem így terveztem, de hétvégén kölcsön laptopról neteztem … Tovább
  • Vaníliás almás lepény Vasárnap délutáni, békebeli teázgatáshoz való sütemény. Magában is nagyon finom, de meg lehet koronázni még egy kis vaníliafagylalttal, vagy nem túl keményre vert tejszínhabbal is. Nagyon egyszerű és gyors, légkeveréses sü… Tovább
  • Almás tiroli rétes Arra jó volt a bécsi út és az apfelstrudel-evés, hogy megígérjem “egyeseknek” hogy itthon is lesz almás rétes vanília fagylalttal. Azt már egyszer kifejtettem, hogy nálam a réteslap abszolút nem liebling-dolog, és igen kevé… Tovább

0 megjegyzés: