2011. február 4., péntek

Grillezett csirke/halburger avokádóval

Még mindig nem unom a hamburgereket :-) szerencsére Levi sem, úgyhogy folytathatom még egy darabig a témában való elmélyülést.

Ez most egy tex-mex utralight (mivel chili nincs benne csak avokádó meg hamburgerzsemle meg kukorica), vagy karibi vagy nem is tudom milyen jelzővel lehetne illetni-burger. Maradok azt hiszem a hozzávalók felsorolásánál: avokádós-kukoricás-ananászos csirke/hal burger. Leírni kb. annyi ideig tart, mint elkészíteni.

Hozzávalók:

  • szálkamentes halszelet/csirkemellszelet (a hal pangasius volt)
  • avokádó (2 főre 1 db)
  • citromlé
  • saláta
  • hamburgerzsemle
  • ananászos kukoricasaláta*

* ananászos kukoricasaláta: 1 kukoricakonzerv, 1 ananászkonzerv, mindkettő alaposan lecsöpögtetve, az ananász pici darabokra vágva, kb. 1 dl joghurt, 2-3 evőkanál majonéz, tejföl (4 fős adag, előbb is össze lehet keverni).

A zsemléket félbevágom, grillserpenyőben megpirítom a vágott oldalukat, majd megsütöm a hal illetve csirkeszeleteket (kicsi sót szórtam csak rájuk). Közben az avokádót felszeletelem, és meglocsolom egy kis citromlével. Az én sorrendem a burgerekre: Zsemle-avokádószeletek-saláta-hús-ananászoskukorica-avokádó-zsemle. Mellé salátának extra salátalevelek, ananászos-kukoricasaláta és avokádó.

0 megjegyzés: