Valahogy nem szaporodnak a fényképek a számítógépemen, pedig főzök minden nap, de úgy tűnik csupa olyat (vagy erősen hasonlítót)a, mi már szerepelt a blogban. De ma megpróbálok belehúzni, és megörökíteni mindent (újfajta karfiolleves és aranygaluska némi csavarral).
És ami abszolút ‘úá’ és hurrá és stb, hogy elértem a –3 kilót (vagy majdnem, nem tudom pontosan, mert nem mértem meg magam az elején, csak nagyjából tudom megtippelni, a rémséges kiindulópontot).
Hozzávalók:
- 20 dkg rizs (kerekszemű)
- 10 dkg hagyma
- 5 dkg pesto
- 16 dkg főzőtejszín
- 25 dkg ricotta
- 25 dkg gomba
- 30 dkg cukkini
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- só, bors
- bazsalikom, oregano, majoranna, kaukkfű
- 1 evőkanál olaj
A hagymát apróra vágom és az olaj felén pár percig sütöm, majd hozzáadom a rizst, és rizotto módra megfőzöm. Végül belekeverem a pestot (szerintem az elég sós, nem kell bele extra só), és egy kb. 20x20 cm-es sütőtál aljába simítom. A maradék olajon átforgatom a felszeletelt gombát és cukkinit, majd sóval, borssal és zöldfűszerekkel ízesítem. Hozzáöntöm a tejszínt, belekeverem a sűrített paradicsomot, és a ricotta harmadát, és pár percig főzöm. A zöldséges ragut a rizsre kanalazom, majd elosztom rajta a maradék ricottát. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütöm.
4 fős adag. Adagonként kb. 460 kcal és 50 g szénhidrát.
2 megjegyzés:
Nagyon finom lehet,és jól néz ki!:-)
A hozzávalói alapján nagyon tetszik! Hasonlót szoktam én is csinálni, legközelebb rizzsel is kipróbálom! Köszi a receptet!
Megjegyzés küldése