Holnap estig szalmaözvegy vagyok, mert alapból kizárt, hogy síelni menjek, de most, hogy a testem kb. 60%át csalánkiütés borítja végképp semmi kedvem kimenni a hidegbe. Ráadásul olyan ruhában, amiben nem lehet vakarózni. No way. Két napig az is rosszul esett, ha farmert kellett húzni, ráadásul minden lépés fájt, most már kezd normalizálódni a helyzet, de még mindig ipari mennyiségű krémre van szükségem.
Szóval azt eszek, amit csak akarok. Azaz szinte kötelező jelleggel brokkolit. Meg kaprot. Bár kaprot inkább ehetek máskor is, kevésbé erős szagú, de a brokkoli nagyon nagy “ellenség”, úgyhogy csak ilyenkor szoktam főzni magamnak.
Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli (tisztítás után nekem 40 dkg volt)
- 8-10 dkg hagyma (tisztítás után)
- 12 dkg tészta
- 7 dkg kolozsvári szalonna
- szerecsendió, bors, bazsalikom
- kb. 1,5 dl főzőtejszín
- 1 teáskanál reszelt parmezán
- reszelt sajt a tálaláshoz
- ha szükséges, 1 teáskanál olaj
Egy nagy fazékban vizet melegítek, és megfőzöm benne a rózsáira szedett brokkolit és a tésztát. A hagymát és a szalonnát felkockázom, és pár percig sütöm (ha szükséges öntök alá egy kis olajat). Hozzáöntöm a tejszínt, és pár kanálnyit a tészta főzővizéből, borssal, szerecsendióval, parmezánnal és bazsalikommal ízesítem (só szerintem nem kell bele). Pár percig forralom, majd összekeverem a leszűrt brokkolis tésztával, és sajttal megszórva tálalom.
2 fős adag.
3 megjegyzés:
Együtt főzöd a tésztát a brokkolival?
Sziszi.
aha. fusilivel főztem a fagyos brokkolit és kb. 9 perc alatt megfőtt a brokkoli a tészta mellett.
Ezt én is elkészítem! Szuper ötleteid vannak.
Nagyon szeretem a brokkolit, és a brokkolis tésztát is.
Szalonnával még nem próbáltam.
Én is együtt szoktam főzni.:)
Megjegyzés küldése