Bedöglött a robotgépem, a habverő, az aprító és a turmix hiánya pedig hatással van a konyhai ténykedésemre. Különösen sütemény/desszert fronton. Kézi habverőm van, meg a két erős kezem. Nincs tejszínhab, csak puding, kevert- kelt- és omlós tészták. Ami biztos nem tűnik annyira “csak”-nak. De nekem ez csak, de még nem találtam ki a megoldást a habverő-krízisre: vegyek egy teljesen új gépet, vagy a szervizben a mostanihoz egy új motort. Mondjuk először ki kéne derítenem, hogy ez utóbbi mennyibe fájna. Állati idegesítő, hogy amire 2 év garancia van, az 2 év és 1-2 hónapnál romlik el.
Ennek megfelelően a hétvégi desszert egy egyszerű muffin volt Stahl Judit Gyors muffinok könyvéből, persze sokkal kevesebb cukor felhasználásával. És a fahéjat könyörtelenül kiirtottam a receptből.
Hozzávalók:
- 3 dl apróra vágott ananász (előbb vág, aztán mér!)
- 20 dkg puha vaj
- 13 dkg cukor (20 van az eredeti receptben)
- 20 dkg liszt
- 1 evőkanál citrom- vagy narancslé
- 4 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vanília-kivonat
- + esetleg 1 kávéskanál ananász-aroma, én raktam bele, de a végeredményen szerintem nem változtatott.
Az ananászt nagyon alaposan lecsöpögtetem, egy 12 lyukú muffin-tepsit kibélelek papírral, és a sütőt előmelegítem 180-190 fokra. A vajat habosra keverem a cukorral, majd egyenként beledolgozom a tojásokat. Hozzáadom a citromlét, a vanília-kivonatot (az ananász-aromát) és a sütőporral kevert lisztet, és simára keverem. A tészta felét elosztom a tepsi mélyedéseiben, a maradékba belekeverem az ananászt, és a tepsibe kanalazom az ananászos tésztát. Kb. 30 perc alatt megsütöm.
12 darab lesz belőle.
3 megjegyzés:
Stahl Judit tudja a módját, 20 dkg cukor. Én még a 4 tojást is sokallom, hasonló módon készítem én is a muffint de csak 1 tojással...Próbáld ki, hátha úgy is bejön! Amúgy nagyon csinos muffin, szép pofás a teteje, nem lapos!
és még a tetejére ken 20-25 dkg cukorból cukormázat... tehát a 40-45 helyett raktam bele 13at
széép:))
Megjegyzés küldése