2012. március 25., vasárnap

Csirke paradicsommal és olajbogyóval

teszta2.jpg

A Pinteresten jött szembe ez a recept (itt van az eredetije), jópofa dolog a Pinterest, és elégedett vagyok magammal, mert a food-táblámra berakott receptek közül már egy csomót megcsináltam.
A hús egyébként nagyon finom :-) és gyorsan elkészül.

Hozzávalók:

  • 30 dkg csíkokra vágott csirkemell-filé
  • 1-2 evőkanál vaj
  • 0,5 dl fehérbor
  • 1 hagyma
  • fél kaliforniai paprika
  • 1 egész-paradicsom konzerv
  • 1 marék zöld olajbogyó
  • 1-1,5 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma

A hagymát finomra vágom, a paprikát felkockázom. A konzerv paradicsomlé-részére nem lesz szükség, az egész paradicsomokat lecsöpögtetem és felvágom. Felhevítem a vajat, a húst addig sütöm, amíg kicsit megpirul, majd mellédobom a hagymát és a paprikát. Pár percig sütöm, majd belenyomom a fokhagymát, hozzáöntöm a bort, és belekeverem a paradicsomot. Lefedve 10 percig főzöm, majd hozzáadom az olajbogyót és a tejszínt. Pár percig forralom, tésztával tálalom.

2 nagy / 3 kisebb adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Csirkés hamburger Az egyik „rossz” szokásom, hogy szeretek időnként hamburgert enni, alapvetően nem a hamburgerrel lenne baj, hanem azzal, hogy gyorséttermekben fogyasztom. Persze próbálkoztam már buci sütéssel, és darált marhahúsos pogácsákk… Tovább
  • Bazsalikomos-mozzarellás hamburger Elég rákeresni a blogon a ‘burger’ meg ‘hamburger’ szavakra, és máris kiderül, hogy nagy rajongója vagyok ennek a szendvicsnek. És most a kismillió újévi elhatározás (amit jellemzően nem jan. 1én éjjel szoktam kitalálni, ha… Tovább
  • Pulykaburger Nem is próbálom tagadni, de szeretem a hamburgert, néha marhából, néha csirkéből/pulykából. Ez utóbbi nyilván szégyen, de itthon szívesebben állítom elő a csirkés változatot (vagy pulykásat - abból könnyebb szép nagy szele… Tovább
  • Görög citromos csirke Stahl Judit gyors húsos ételek című könyvéből van a recept, kicsit nekem macerás, az idetesszük-odatesszük, mártáskészítés a végén stb., de végül is nem bonyolultak a lépések, és finom a végeredmény. Akkor mondjuk kicsit ki… Tovább
  • Zöldséges marha ragu Nagyon finom omlós, telt ízű étel született ebből a receptből. A mustáros burgonyapüré pedig egy nagyon kellemes meglepetés volt, tökéletesen illik a húshoz, és az elkészítése sem bonyolult: a szokásos módon elkészített burg… Tovább

1 megjegyzés:

Felhőlány írta...

Igazán kedvemre való tészta! Vittem! :)