2012. június 14., csütörtök

Paradicsomos babsaláta

Megint GoodFood :-), mostanában vagy az újságokból főzök, vagy “klasszikusokat” csinálok meg újra, vagy csak összedobok egy salátát. Most majd emellé fel fog szerintem zárkózni a legújabb szakácskönyvem, Martha Stewart American Food-ja – eddig egy rebarbarás pitét sütöttem belőle, nagyon jó lett, és már megcetliztem jó pár további receptet.

Gyors babsaláta, nagyon jól megy grillezett húsok, sült kolbász mellé.

Hozzávalók:

  • 2 doboz fehérbab-konzerv (2x40 dkg)
  • 20-25 dkg koktélparadicsom
  • bazsalikom
  • 1 lilahagyma
  • 1 evőkanál ecet
  • só, bors

A lilahagymát nagyon vékonyan felszeletelem és összekeverem az ecettel. A babot leszűröm, átmosom és megszárítom. A hagymához keverem, félbevágom a paradicsomot, hozzáadom azt is, kicsit sózom, borsozom, és tálalás előtt még megszórom bazsalikommal.

3 adag lesz belőle.

0 megjegyzés: