2012. június 14., csütörtök

Paradicsomos babsaláta

Megint GoodFood :-), mostanában vagy az újságokból főzök, vagy “klasszikusokat” csinálok meg újra, vagy csak összedobok egy salátát. Most majd emellé fel fog szerintem zárkózni a legújabb szakácskönyvem, Martha Stewart American Food-ja – eddig egy rebarbarás pitét sütöttem belőle, nagyon jó lett, és már megcetliztem jó pár további receptet.

Gyors babsaláta, nagyon jól megy grillezett húsok, sült kolbász mellé.

Hozzávalók:

  • 2 doboz fehérbab-konzerv (2x40 dkg)
  • 20-25 dkg koktélparadicsom
  • bazsalikom
  • 1 lilahagyma
  • 1 evőkanál ecet
  • só, bors

A lilahagymát nagyon vékonyan felszeletelem és összekeverem az ecettel. A babot leszűröm, átmosom és megszárítom. A hagymához keverem, félbevágom a paradicsomot, hozzáadom azt is, kicsit sózom, borsozom, és tálalás előtt még megszórom bazsalikommal.

3 adag lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Spenótos lasagne Egy csomót főztem mostanában (is) csak lusta voltam írni. Ez a recept is már nagyon régóta vár a gépemen. Levi szerint aktuálisan ez a legjobb lasagne. Jobb, mint a bolognai szószós-besameles. Ez azért elég nagy szó.Az erede… Tovább
  • Kukoricaleves cheddarral – “Végigfőzni a Meatless-t” Még mindig nem szeretek levest fotózni, kevés vagyok hozzá. Meg türelmem sincs. Meg azt hiszem kéne valami kulturáltabb tányér. Na mindegy. Szóval a lényeg: kukorica, krumpli és cheddar. A világosabbik fajta. Meg némi fűszer… Tovább
  • Céklás-csicseriborsós galette – “Végigfőzni a Meatless-t” Újabb galette (nemrég póréhagymából és burgonyából sütöttem egyet), sok őszi-téli zöldséggel megpakolva. Bár már tavasz van, ezek még mind könnyen elérhetők. Érdemes kipróbálni. Gyorsan elkészül, és nagyon egészséges. Hozzáv… Tovább
  • Fattoush fetával – “Végigfőzni a Meatless-t” Újabb elmondhatatlanul sok munkával járó recept… Eltartott vagy 5-6 percig. Ha valaki lassabban pucol hagymát és darabol, lehet hogy 10 percre lesz szüksége. Durva, mi? Hozzávalók: 1 vörös vesebab konzerv, átöblítve és lesz… Tovább
  • Bounty torta A recept alapja a Táfelspicc-ről van (ez se gyakran fordul elő velem). Szembejött a kókusz és a csokoládé, és tudtam, hogy nekem ez KELL. Mivel kettőnk közül csak én ehetek olajos magvakat, külön sütni-főzni meg utálok, ezér… Tovább

0 megjegyzés: