2012. június 28., csütörtök

Zöld spárga sült csirkével

Hú, rettentően le vagyok maradva néhány receptnek a posztolásával – ezt Levi főzte nekem a születésnapomra, ami már több mint egy hónapja volt… Végül is az ajándékom is csak most érkezett meg, úgyhogy ahhoz képest nem is állok rosszul. :-) Mondjuk nem ért meglepetésként, hogy több hét a szállítási idő, úgyhogy ebben semmi “megrovás” nem volt, egyszerűen hurrá, hogy végre itt vannak a székeim. Mert én az a fajta gyogyós vagyok, aki képes iszonyúan lelkesedni két székért. Az új dohányzóasztalt is hetekig gyönyörködve nézegettem.

Talán van még spárga a boltban/piacon, érdemes elkészíteni, kezdők is nekiállhatnak, a végeredmény különleges, lehet vele “menőzni”.

Hozzávalók:

  • 1 csomag zöld spárga
  • 20-25 dkg csirkemell-filé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott evőkanál keményítő
  • 1 teáskanál curry
  • 1-2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2-3 szelet sonka (pl. feketeerdei)
  • 15-20 dkg koktélparadicsom
  • petrezselyem
  • fenyőmag (nálunk allergia miatt elmaradt)

A húst kis kockákra vágom (1,5-2 cm-es), és összekeverem a zúzott fokhagymával, a keményítővel, a curryvel és a szójaszósszal. A spárgát megtisztítom, és kis darabokra vágom. Az olívaolajat felhevítem egy nagy serpenyőben, és pár perc alatt megpirítom benne a húst. Hozzáadom a spárgát és a felkockázott sonkát, és még 2-3 percig sütöm. Belekeverem a paradicsomot, megmelegítem, megszórom petrezselyemmel (és fenyőmaggal), rizzsel tálalom.

2-3 fős adag (attól függ mekkora az étvágy, és mennyit kell kidobnia  spárgából)

Kapcsolódó bejegyzések

  • Grillezett spárgasaláta szalonnával Ritkán sütöm a spárgát, pedig jól áll neki ez a teljesen egyszerű elkészítési mód, nem csak a tészta szószok és rizottók, amikért úgy odavagyok. Most egy igazán tavaszi salátát alakítottam át az elképzeléseim szerint, és m… Tovább
  • Spárgakrémes sült tészta Ez az étel teljesen másnak indult, csak az „A terv” totális kudarcba fulladt. Ami nem feltétlenül baj, történnek néha gikszerek, ez minden tevékenység velejárója, hogy néha nem úgy sikerül, ahogy eltervezzük. A baj az, ami… Tovább
  • Pestos csirkével töltött palacsinta Alkalmas ez az étel maradékok eltüntetésére (pár darab palacsinta és némi hús a levesből), de érdemes emiatt is sütni pár palacsintát, és főzni (vagy sütni) egy kis húst, mert finom és egyszerű. Nagyon várom már a spárga s… Tovább
  • Spárgás quiche Még mindig spárga és még mindig quiche lázban égek. Némi szalonna (tudom, tudom koleszterin, de olyan jó egy kis húsos szalonna egy csomó dologba) hozzáadásával összepárosítottam a kettőt. Az eredmény igazán nagyszerű let… Tovább
  • Spárgás avokádókrém Az avokádókrémet még „magában” is nagyon szeretem, szoktam is elég gyakran készíteni, de így a tavasz legjobb zöldségével, spárgával kiegészítve valami fenomenális. Csodálatosan „zöld” íze van, és a tejföltől és a mogyoróv… Tovább

0 megjegyzés: