Hú, rettentően le vagyok maradva néhány receptnek a posztolásával – ezt Levi főzte nekem a születésnapomra, ami már több mint egy hónapja volt… Végül is az ajándékom is csak most érkezett meg, úgyhogy ahhoz képest nem is állok rosszul. :-) Mondjuk nem ért meglepetésként, hogy több hét a szállítási idő, úgyhogy ebben semmi “megrovás” nem volt, egyszerűen hurrá, hogy végre itt vannak a székeim. Mert én az a fajta gyogyós vagyok, aki képes iszonyúan lelkesedni két székért. Az új dohányzóasztalt is hetekig gyönyörködve nézegettem.
Talán van még spárga a boltban/piacon, érdemes elkészíteni, kezdők is nekiállhatnak, a végeredmény különleges, lehet vele “menőzni”.
Hozzávalók:
- 1 csomag zöld spárga
- 20-25 dkg csirkemell-filé
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csapott evőkanál keményítő
- 1 teáskanál curry
- 1-2 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2-3 szelet sonka (pl. feketeerdei)
- 15-20 dkg koktélparadicsom
- petrezselyem
- fenyőmag (nálunk allergia miatt elmaradt)
A húst kis kockákra vágom (1,5-2 cm-es), és összekeverem a zúzott fokhagymával, a keményítővel, a curryvel és a szójaszósszal. A spárgát megtisztítom, és kis darabokra vágom. Az olívaolajat felhevítem egy nagy serpenyőben, és pár perc alatt megpirítom benne a húst. Hozzáadom a spárgát és a felkockázott sonkát, és még 2-3 percig sütöm. Belekeverem a paradicsomot, megmelegítem, megszórom petrezselyemmel (és fenyőmaggal), rizzsel tálalom.
2-3 fős adag (attól függ mekkora az étvágy, és mennyit kell kidobnia spárgából)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése