2012. szeptember 16., vasárnap

Juharszirupos hot dog krémes hagymával

hotdog

A legjobb hot dog eddig amit ettem (csináltam). A további hot-dog kísérletezéseimhez azt hiszem az elősütött bagettet mindenképp “megtartom” alapnak. Sokkal jobb, mint a puha hot dog-kiflik. (Amiket ráadásul sosem tudok normálisan bevágni.)

A ragacsos kolbászka és a krémes-mustáros hagyma nagyon jó páros, az érdem sajnos nem az enyém, hanem a szeptemberi GoodFood-é. :-)
Gyakrabban kéne hot dogot csinálnom.

Hozzávalók:

  • 4-6 kis grillkolbász (nürnbergi például)
  • 2 kisebb vagy 1 nagy elősütött bagett (150 g)
  • 2 közepes/nagyobb fej hagyma
  • 1 kanál olaj
  • 1-2 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál barnacukor
  • 1 evőkanál ecet
  • 1-2 evőkanál juharszirup

A hagymát vékonyan felkarikázom, és az olajon 15 percig kis lángon párolom. Közben 200 fokos, előmelegített sütőben 15 percig sütöm a kolbászokat. A hagymához adom a cukrot, az ecetet és a mustárt és addig főzöm, amíg a többi dolog elkészül (szuper-krémes hagyma kell legyen a végeredmény). A kolbászokat kiveszem a sütőből, és beteszem a bagettet. A kolbászt megkenem juharsziruppal, és visszateszem a kenyér mellé. Addig sütöm, amit a bagett csomagolása ír (nekem ez 9 perc volt).
Ha egy nagy bagettet használok, középen félbevágom. a darabokat bevágom, beleteszem a kolbászokat (darabonként 2-3-at), belekanalazom a hagymát, és azonnal tálalom.

2 adag lesz belőle.

0 megjegyzés: