Szeretek kekszet sütni, csak összekavarom a tésztát egy tálban, a mini-fagylaltos kanalammal (cookie scoop, azaz” keksz-kanál”), kigombócolom egy tepsibe, megsütöm, és már ropogtathatjuk is a jobbnál-jobb házi, vajas kekszeket.
Azt hiszem ez adja a vajfogyasztásom zömét.
Nincs mit tenni, uzsonnára szükségem van. Meg tízóraira.
Például kekszre tejjel.
Hozzávalók:
- 1 csésze liszt
- 1/2 csésze nádcukor
- 2 evőkanál kakaó
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- 11 dkg puha vaj
- 1 teáskanál vanília-kivonat
- 10 dkg apró csokoládé-lencse, vagy összevágott étcsokoládé
A vajat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a vanília-kivonatot. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaót összekeverem, és több részletben a vajas keverékhez adom. Végül belekeverem a csokoládét.
Kis gombócokat formálok a tésztából (kézzel, kanállal, vagy a mini-fagylaltos kanállal), sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és előmelegített sütőben, 180 fokon 10-12 perc alatt megsütöm.
Rácsra teszem hűlni, jól záródó dobozban jó pár napig eláll.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése