Van most némi “everyday food”-kattanásom. Az alkalmazásukat elég régen letöltöttem a telefonomra (van WP 8-ra, őrület, tök király!), és Sarah Carey videóit a végtelenségig tudom nézni. Annyira jó, zöldséges, gyors ételeket főz, és olyan lelkesedéssel, hogy akinek nem támad kedve a videók után a főzéshez, azzal valami komoly baj van. Az tényleg kenjen magának egy párizsis zsemlét, és nyammogja el azt.
A vajjal bedörzsölt, grillezett kukorica elképesztő királyság. Sütöttünk egy adagot, a nagy részét elmajszoltuk a születésnapi hot-dog partyn, a maradékból pedig elkészítettem ezt az egyszerű salátát.
Hozzávalók:
- 15 dkg tészta (nálam teljes kiőrlésű fusili)
- néhány paradicsom (nagy húsos az ideális)
- 2 cső kukorica
- kevés vaj
- olívaolaj
- bazsalikom
- 25 dkg ricotta
- só, bors
A kukoricát megtisztítom, kevés vajjal “megmasszírozom”, a paradicsomokat félbevágom, és kivágom a zöld közepüket. A zöldségeket pár perc alatt megsütöm (grillserpenyőben is lehet). A tésztát megfőzöm a csomagolás szerint. A langyosra hűlt kukoricáról éles késsel levágom a szemeket, a paradicsomot nagyobb darabokra vágom. A tésztát összekeverem egy kevés olívaolajjal, a kukoricával és a paradicsommal és jó sok friss bazsalikommal. Sózom, borsozom és belekeverem a ricotta kétharmadát. Tálalás előtt a tetejére kanalazom a maradék ricottát.
3 adag lesz belőle, hidegen és langyosan is jó.
Az eredeti recept:
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése