2014. március 7., péntek

Bounty torta

A recept alapja a Táfelspicc-ről van (ez se gyakran fordul elő velem). Szembejött a kókusz és a csokoládé, és tudtam, hogy nekem ez KELL. Mivel kettőnk közül csak én ehetek olajos magvakat, külön sütni-főzni meg utálok, ezért én is eléggé hanyagolom ezeket az alapanyagokat. Aztán néha elemi erővel jön az érzés, hogy “akarom most”.
A felső két rétegen nem változtattam – csak a mennyiségeken –, az alsó réteg helyett kakaós-kekszes alap készült. A DM-es bio kekszeken kívül, eddig egy ment át a vacakság-mentes szűrőmön, a kakaós teljes kiőrlésű győri édes. Most ezt használtam, mert az eredeti receptben is kakaós alap volt.
Nagyon jó a marketingje a zabfalatoknak, meg húúú zab, biztos tök egészséges. Hát nem az. El kell olvasni az összetevők listáját. Borzalom. Baromi nehéz glükóz-fruktóz szirup nélküli dolgokat találni. És ez még csak egy a “necces” összetevők közül.
Az eredeti recept szerintem 18 cm-es formához való, én feleztem, ebből készült két darab 12 cm-es minitorta (ami szerintem 4 adag).

Hozzávalók:

az aljához:

  • 6 dkg keksz (én kakaós teljes kiőrlésű győri édeset használtam)
  • 2,5 dkg olvasztott vaj

a kókuszos réteghez:

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 12 dkg tejszín
  • 1,5-2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat

a csokis réteghez:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg tejszín

A kekszet aprítóval finomra darálom, összekeverem az olvasztott vajjal, és a két kis kapcsos tortaforma (12 cm átmérőjűek) aljába nyomkodom.
Ezután elkészítem a kókuszos krémet, a tejszínt felforralom a cukorral, belekeverem a kókuszt és a vanília-kivonatot, és  gyakori keverés mellett 3-4 percig főzöm. Elosztom a két formába, elsimítom a tetejét, és beteszem a fagyasztóba. Miközben hűl, elkészítem az utolsó réteget. A csokoládét és a tejszínt összeolvasztom, majd félreteszem és pár percig hűlni hagyom. A két kis torta tetejére kanalazom, és beteszem a hűtőbe, hogy ez a réteg is lehűljön.
Miután kihűlt, kiszedem a formából.

4 adag lesz belőle, két kis 12 cm átmérőjű, kapcsos tortaformához való adag
(1 db 18-ashoz duplázni kell a mennyiségeket)

Kapcsolódó bejegyzések

  • Karácsonyi levezetés - sütőtökös tésztaTegnap főztem ezt az egyszerű tökös tésztát. Ahhoz képest, hogy kb 20 évig nem ettem sütőtököt, most legalább kéthetente az asztalra kerül. Kiderült, hogy nem a sütőben megsütés és kikanalazás az egyetlen felhasználási módja.… Tovább
  • KépviselőfánkA képviselőfánk sütést kicsit túlmisztifikáltnak érzem. Átböngésztem sok receptet, és mindegyik mást írt, arról, hogy mikor kell belekeverni a tojást a lisztes masszába. Forrón? Langyosan? Hidegen? Ezek mindegyike előfordul, … Tovább
  • Florentin szeletMég karácsonyra készült ez a sütemény, de akkor nem volt hangulatom megírni a bejegyzést. A fotózást szerencsére nem halogattam nagyon sokáig, mert pikk-pakk elfogyott a tepsinyi adag. Ez is megosztotta a közönséget a kandíro… Tovább
  • Grillázsos-mascarponés tortaValami ropogós-krémes tortára vágytam.Úgyhogy összepárosítottam a tejszínes-mascarponés krémet, a ropogós mandulás grillázst és némi folyékony karamellöntet. A végeredmény csodálatos lett. Biztosan lesz ismétlése.Hozzávalók:a… Tovább
  • Mandulás tejcsokis trüffelEzt a receptet t3vnél találtam. Végre egy olyan trüffel ami nekem való, se fahéj, se gyömbér, se marcipán, se mindenféle citrushéjak. Klasszikus csokoládé, Toblerone puhább, krémesebb kiadásban. Lehet, hogy lehetne kicsit kem… Tovább

0 megjegyzés: