Igazából “baked polenta “fries””, azaz polenta/puliszka csíkokra vágva, kevés olajjal meglocsolva és sütőben ropogósra sütve. Ugyanúgy lehet ketchupbe tunkolva enni, mint a hasábburgonyát. A képen a puliszka azért barnás kicsit, mert szárított gombás polenta volt itthon. “Csak”.
Szóval a “recept”. Megfőzöm a polentát. Kivajazott tepsibe simítom (kb. 1 cm vastag legyen). Majd miután teljesen kihűlt csíkokra vágom – akkorák legyenek a darabok mint a nagyobb fajta hasábburgonya. Összeforgatom egy kevés olívaolajjal, kicsit megsózom, és forró, 220 fokos sütőben 35-40 perc alatt ropogósra sütöm (ha nem felejtem el, ill. ha szükség van rá, közben egyszer átforgatom).
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése