Újabb galette (nemrég póréhagymából és burgonyából sütöttem egyet), sok őszi-téli zöldséggel megpakolva. Bár már tavasz van, ezek még mind könnyen elérhetők. Érdemes kipróbálni. Gyorsan elkészül, és nagyon egészséges.
Hozzávalók:
- 15 - 20 dkg burgonya
- 30-35 dkg cékla
- 1 nagy vagy 2 kisebb sárgarépa
- 3/4 csésze főtt, lecsöpögtetett csicseriborsó
- 1/4 csésze liszt
- só, bors
- 2 evőkanál olívaolaj
a tálaláshoz:
- zöldsaláta (nekem most épp bébispenót volt itthon)
- citromlé
- olívaolaj
- kevés feta (vagy kecskesajt)
A burgonyát meghámozom, kis kockákra vágom, és megfőzöm (nem kell nagyon puhára, 5-6 perc főzés elég kell legyen). A céklát és a répát meghámozom, és a kisebb lyukú reszelőn lereszelem. A csicseriborsót kissé szétnyomkodom (összevágom). A leszűrt burgonyát összekeverem a répával, a céklával, a csicseriborsóval és a liszttel. Sóval, borssal ízesítem. Egy nagyobb serpenyőt közepes lángon felhevítek. Beleöntöm az olaj felét, majd belesimítom, és lenyomkodom a zöldséges masszát. Kb. 10 percig sütöm, ha ennyi idő alatt nem kezd el pirulni az alja, kicsit magasabb hőmérsékletre állítom a főzőlapot. Egy tányér segítségével megfordítom, ha szükséges, a maradék olajat közben az üres serpenyőbe öntöm. Újabb 10-12 perc alatt a másik oldalát is ropogósra sütöm.
Tálaláskor cikkekre vágom, a salátát meglocsolom egy kis citromlével és olívaolajjal, és a tetejére morzsolom a sajtot.
2 adag lesz belőle (adagonként kb. 400 kcal)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése