Újabb elmondhatatlanul sok munkával járó recept… Eltartott vagy 5-6 percig. Ha valaki lassabban pucol hagymát és darabol, lehet hogy 10 percre lesz szüksége. Durva, mi?
Hozzávalók:
- 1 vörös vesebab konzerv, átöblítve és leszűrve
- 1 kígyóuborka
- pár szál friss petrezselyem
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál olívaolaj
- feta
- 1-2 evőkanál apróra vágott lila- vagy salotta hagyma
- bors (só – nekem elég sós volt a fetától)
- 2 (teljes kiőrlésű) pita
Miközben elkészítem a salátát, a pitákat pirítóban átmelegítem. Egy tálban összekeverem a hagymát, a citromlevet és az olívaolajat. Az uborkát meghámozom (nem muszáj, de én jobb szeretem meghámozva), és vastagon felszeletelem, majd negyedelem a szeleteket. Az uborkát és a babot a hagymás keverékhez adom. Petrezselymet vágok bele, kicsit megborsozom és fetát morzsolok bele. Végül hozzáadom a falatnyi darabokra vágott pitát, összekeverem, és tálalom.
2 adag lesz belőle.
Amúgy a fattoush arab kenyérsaláta.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése