2009. június 5., péntek

Pizzatészta

Újabb pizzás hétvége. Átjöttek a fiúk sör-pizza-moto gp délutánt tartani. Vállaltam a pizza részét a dolognak. Most rendes ’háziasszony’ voltam, és én csináltam a pizzatésztát is – kölcsönkértem egy kenyérsütő gépet, hogy végezze el helyettem a dagasztás-kelesztést. A feltét ugyanaz volt, mint a múltkor (ehhez a mennyiséghez dupla adag pizzamártást készítettem), csak némi vékonyra szeletelt császárszalonnával turbóztam fel.

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 8 evőkanál olaj
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál só

A tejben elkeverem a sót, a cukrot és az élesztőt. A kenyérsütőgép aljára öntöm, ráöntöm a lisztet, a tetejére pedig kimérem az olajat. Elindítom a ’tészta’ programot, az első dagasztás után ellenőrzöm az állagot, hogy kell-e még egy kis liszt vagy folyadék, most egy kis vízre volt még szükség. Nem kellett végigvárjam a másfél órás programot, kb. fél órával a vége előtt elkezdtem sütni a pizzát, mindig kivettem egy adagot a gépből. Összesen négy darab amorf alakú kb. tepsinyi pizza jött ki ebből az adagból. Ez három fiúnak meg nekem volt elég.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

 

Kapcsolódó bejegyzések

  • Pizza Nagyon szeretem a pizzát – ropogós tészta, paradicsomszósz, sajtszeletek – szinte az összes kedvenc egy helyen. A vastag zsírban tocsogós aljú rendelt pizzákat viszont nagyon nem szeretem. És várni is nagyon utálok. A mire… Tovább
  • Briós Ízre szerintem tökéletes lett, a látványon még lenne mit finomítani, nem lett szép fényes a teteje, de ezen nagyon könnyű segíteni: egész tojással kell megkenni, nem csak tojásfehérjével, ahogy én tettem. Frissen-melegen a… Tovább
  • Avokádós falatkák Vacsorára, társasjátékozáshoz, TV-zéshez, vagy előételnek. Garantáltan gyorsabban elfogy, mint amennyi ideig az elkészítése tart. Lehet az avokádóhoz apróra vágott chilit is keverni, vagy a kenyér megkenéséhez fűszeres ola… Tovább
  • Zsemle zöldfűszeres túróval Mániám a változatosság, ezért újabb és újabb recepteket keresek, hogy elrugaszkodjunk a párizsi-sajt-kenyér háromszögből. Most olyan zsemléket sütöttem, amiknek a tésztájában ugyanaz a zöldfűszeres túró van, mint amivel tá… Tovább
  • Szalonnás-sajtos muffin Hétvégenként megpróbálunk kilépni a hétköznapi villám reggelikből (müzli/gabonapehely), és valami komolyabb, általában meleg finomságot készíteni. Az angol reggeliig nem jutottunk még el, szerintem nem is fogunk, mert ahho… Tovább

0 megjegyzés: