2009. június 15., hétfő

Tejfölös-gombás csirkecsíkok

tejfolos-gombas1

Nagyon nem fogy a pirospaprikám, azt pedig nem kéne megvárni, hogy lejárjon, és semmi íze ne legyen már, úgyhogy pirospaprikás-tejfölös mártásos húst készítettem. Amúgy is volt egy kis csirkehús és egy kis gomba a fagyasztóban, a kettő kombinálásával pont kijött egy két adagos tejfölös-gombás csirkepaprikás.

Hozzávalók:

  • 1 kis fej hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 25 dkg csíkokra vágott csirkemellfilé
  • 12 dkg laskagomba
  • 1-1,5 dl tejföl
  • kevés fehérbor
  • 1 púpos teáskanál pirospaprika

A felhevített olajon megdinsztelem a hagymát, félrehúzom, 1-2 perc múlva belekeverem a pirospaprikát, és visszateszem a tűzhelyre. Hozzáadom a húst, és addig sütöm, amíg minden oldalán kifehéredik. Mellédobom a gombát, átforgatom, majd kevés bort öntök alá, és lefedve készre párolom. Végül belekeverem a tejfölt, felforralom és nokedlivel vagy krumplipürével tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Vörösbabos-gombás rizottó Vegánok által is fogyasztható rizottó, mert se vajat, se sajtot (se húsokat) nem tartalmaz. Nem vagyok se vegetáriánus, se nagy húsfogyasztó ezért hetente több napon is vegetáriánus ételeket szoktam készíteni. Teljesen jog… Tovább
  • Tortellini gombás mártással Minimális főzéssel akartam megoldani a másnapi ebédet (és lehessen jól szállítható szokás szerint a gyorsaságon kívül), ilyenkor jönnek a félkész dolgok, mint ez is. Tudok házilag tortellinit-raviolit készíteni, de általáb… Tovább
  • Tejfölös-gombás csirkecsíkok Nagyon nem fogy a pirospaprikám, azt pedig nem kéne megvárni, hogy lejárjon, és semmi íze ne legyen már, úgyhogy pirospaprikás-tejfölös mártásos húst készítettem. Amúgy is volt egy kis csirkehús és egy kis gomba a fagyaszt… Tovább
  • Töltött grillezett gomba Igazán nagy, grillezni való gombát sajnos nem találtam (amikor azonban nem akarok venni, minden bolt tele van vele, jellemző), de azért így is jó volt, csak nehezebb volt megtölteni, és nem is fért a gombákba annyi töltelé… Tovább
  • Spárgás-gombás pite Újabb spárgás fogás, ezúttal fehér spárgából. A fehér spárgát a napfénytől elzárva, takarva nevelik, ezért nem alakul ki benne klorofil. Hátránya, hogy gyorsabban szárad ki, az egészet meg kell pucolni, és kevesebb értékes… Tovább

1 megjegyzés:

Háztartás írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.