Fűszeres, de nem csípős csirkehús és grillezett paprika tacoba halmozva, és guacamoléval megpakolva. Elég gyorsan elkészül, különösen, ha van segítségünk, aki a guacamolét készíti, amíg a paprikát és a húst grillezzük. A húst akár előző nap is bepácolhatjuk, de 2-3 órát mindenképpen álljon a fűszeres mézes pácban. Olyanokkal jó együtt enni, akik előtt nem ciki a „malackodás”, mert ettől bizony maszatos lesz az ember arca és keze.
Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- 3 evőkanál olaj
- 3 evőkanál méz
- 1 evőkanál balzsamecet (vagy vörösborecet)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál oregánó
- 2 csapott teáskanál pirospaprika
- só, bors
- 2 piros kaliforniai paprika
- 12 taco-shell
a tálaláshoz:
Először elkészítem a pácot, összekeverem a mézet, az olajat, az ecetet, az oregánót, a paprikát, a zúzott fokhagymát és a borsot. A csirkemellből szeleteket vágok, a pácba forgatom őket, és lefedve minimum 2-3 órára a hűtőbe teszem. A paprikákat kimagozom, és kb. másfél cm vastag csíkokra vágom. A sütőt 180 fokra előmelegítem, a taco-kagylókat egy tepsibe teszem, és felmelegítek egy serpenyőt (ha van, akkor grillserpenyőt). Először megsütöm a paprikát, majd oldalanként pár perc alatt a hússzeleteket. Közben a tacot megmelegítem a sütőben, és elkészítem a guacamolét. A húst csíkokra vágom, és a paprikával együtt a tacokba teszem, guacamolét és (esetleg) reszelt sajtot szórok a tetejükre, és azonnal tálalom.
3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése