Nagyszerű omlós keksz ropogós mogyoróval és rizsszemekkel. Ha nincsen darabos, csak sima mogyoróvajunk, érdemes hozzákeverni pár (kb. 3) evőkanálnyi összevágott, sózatlan, pirított földimogyorót. Kekszet sütni egyszerű, és már a legkisebbeket is be lehet vonni, biztosan élvezettel nyomkodják a tésztát a puffasztott rizsbe. Az ősz hidegebbre fordultával egyre többször esik jól a délutáni testet-lelket melengető sütögetés.
Hozzávalók:
- 10 dkg puha vaj
- 10 cukor
- 10 dkg darabos mogyoróvaj
- 15 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 tojás
- puffasztott rizs (kb. 3-4 dkg kellett)
A vajat és a cukrot habosra keverem, hozzáadom a tojást, és addig folytatom a keverést, amíg (nagyjából) homogén lesz. A sütőt előmelegítem 190 fokra (légkeverés) és két tepsit kibélelek sütőpapírral. A vajas keverékhez adom a mogyoróvajat, és simára keverem. A lisztet egy tálba szitálom és összekeverem a sütőporral, majd 3-4 adagban a tésztába dolgozom. Egy tányérba szórom a puffasztott rizst. A tésztából teáskanálnyi adagot teszek a kezembe, golyóvá formázom, beleteszem a puffasztott rizsbe, kicsit meglapogatom, hogy beleragadjon a rizs, és a tepsibe teszem. Kb. 20 perc alatt megsütöm, és a tepsiben hagyom kihűlni.
Kb. 25 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése