Sokkal kevésbé ismert rétes, mint a túrós vagy a meggyes, amik az alapnak számítanak, pedig még azoknál is gyorsabban elkészül, és nagyon finom. Mogyoró helyett dióval is lehet készíteni, akkor a töltelék végképp a zserbóra hajaz.
Hozzávalók:
- 1 csomag 6 lapos réteslap
- 10 dkg mogyoró
- kevés cukor
- baracklekvár
- olaj vagy olvasztott vaj
A sütőt 180 fokra előmelegítem, előveszek egy tepsit, és a mogyorót ledarálom (vagy aprítógépben összevágom). A réteslapból 3-3 lapot egymásra teszek, és közben megkenem őket olajjal vagy olvasztott vajjal. A legfelső lapokat megkenem baracklekvárral, megszórom 5-5 deka darált mogyoróval, kevés cukorral (szerintem rudanként 3 evőkanálnyi bőven elég), és szorosan feltekerem. Átemelem a tepsibe, megkenem egy kis olajjal (vagy olvasztott vajjal), és addig sütöm, amíg aranybarna lesz (sajnos elfelejtettem mérni az időt).
2 rúd lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése