Őszi tortilla-recept: mustáros-joghurtos csirkehús szőlős salátával tortilla-lapba tekerve. Ha valaki nagyon idegenkedik a tortillától (mert ilyen is van, bármilyen hihetetlen), akkor egye egyszerűen salátaként, és keverje össze egy tálban a húst a zöldséggel. Szőlő hiányában egy kis lecsöpögtetett vörös vesebabot is el tudok képzelni benne.
Hozzávalók:
- 1 nagy csirkemellfilé
- 6 db 25 cm átmérőjű tortillalap
- kb. 3 dl joghurt
- 2 evőkanál mustár
- 1 evőkanál olaj
- 1-2 szál angolzeller
- fél kígyóuborka
- 3 maréknyi salátakeverék/összevágott jégsaláta
A csirkehúst falatnyi kockákra vágom, és az olajon pár perc alatt pirosra sütöm. A joghurtot összekeverem a mustárral, beleforgatom a megsült húst, és kicsit megsózom. Az uborkát 7-8 mm vastag karikákra vágom, és a karikákat elnegyedelem, a zellert felszeletelem. Az uborkát összekeverem a salátával, a zellerrel és a szőlőszemekkel. A tortilla-lapokat kicsit megmelegítem a mikróban. Két lehetőség van az összeállításra: az első esetben kiterítjük magunk elé a tortillát, teszünk a közepére egy nagy maroknyi salátát, és téglalap alakúra igazítjuk, rákanalazzuk a hús hatodát, a téglalap egyik rövidebbik oldalánál behajtjuk a tésztát, majd ráhajtjuk a két hosszabbik oldalon túlnyúló részeket. Ez a török-görög büfékben kapható „gyros pitában” alakjával egyezik meg. A másik lehetőség, hogy a torilla-lapot félbe, majd még egyszer félbehajtjuk, és a 4 rétegű batyu egyik zsebébe halmozzuk a salátát és a húst (1 illetve 3 lap van ekkor a zseb két oldalán).
2-3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése