2009. november 2., hétfő

Sajtos wrap

wrap3

Nem tudok megfelelő magyar szót a wrap-ra, wrap a mindenfélével megrakott és feltekert tortillalap, amit bárhova magunkkal vihetünk uzsonnára. Nagyon egyszerűen elkészíthető, és alternatívája a szendvicseknek. Sütés (melegítés inkább) előtt 1 napot is eltölthet a hűtőben, aki megéhezik csak kivesz egyet, megmelegíti, és pár másodperc múlva már falatozhat is. Hidegen is jó, ha nincs lehetőségünk rögtön fogyasztás előtt megolvasztani a sajtot (ekkor is melegítsük össze indulás előtt, mert így nem fog belőle kipotyogni a reszelt sajt).

wrap1

Hozzávalók:

  • 1 tortillalap (25 cm-es)
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 kis paradicsom
  • reszelt sajt

extrák:

  • sonka
  • mustár
  • kukorica
  • újhagyma stb.

Levágok egy nagy darab sütőpapírt, és ráteszem a tortillalapot (az egyik irányban kb. 10-10 cm-rel legyen nagyobb a papír. A paradicsom magházát eltávolítom, és vékony cikkekre vágom. A tortillalapot megkenem a tejföllel, ráteszem a paradicsom szeleteket, bőven megszórom reszelt sajttal, és szorosan feltekerem. Beletekerem a sütőpapírba, a kb. 10-10 cm-re túllógó végeket összetekerem és behajtom. Mikróba teszem, és pár másodpercig melegítem, hogy megolvadjon belül a sajt. Kitekerem a papírból, és elmajszolom.

Kis adag: 1 tortilla, nagy adag 2 tortilla.

2 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

csorgatod itt a nyálam... :D Én ki szoktam keverni a tejfölt krémsajttal, aztán jön rá a saláta, hús meg a paradicsom és a lilahagyma :)

szepyke írta...

Én imádom a tortillát, olyan sokoldalú, hogy hihetetlen!