Vettünk egy üveg csokoládé likőrt, ami nem fogy túl gyorsan – látszik, hogy nem iszom alkoholt, csak ételekbe használok, és a fagyasztó is tele van tojásfehérjékkel, kombináltam a kettőt némi körtével, és kész is a hétvégi desszert. Vilmoskörte pálinkát vagy konyakot is lehet használni, nem csak csokoládélikőrt, bármi jó, ami passzol a kakaóhoz és a körtéhez.
Hozzávalók:
- 3 körte
- 2 tojásfehérje
- 2,5 dkg mandula
- 2,5 dkg keményítő
- 2 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál csokoládélikőr
- 8 dkg cukor
- 1 evőkanál világos nádcukor
- 1 evőkanál citromlé
A körtéket megmosom, meghámozom, eltávolítom a magházukat, és kockákra vágom. Egy fazékban összekeverem a körtét, a citromlevet és a nádcukrot, felforralom, majd fedő alatt 10 percig, végül fedő nélkül 10 percig főzöm. Előmelegítem a sütőt 140 fokra (légkeverés), és előveszek 4 felfújtas edénykét. A körtét (a leve nélkül) az edényekbe kanalazom, mindegyikre öntök egy evőkanálnyi csokoládélikőrt. A mandulát megdarálom, összekeverem a keményítővel, a cukorral és a kakaóporral. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd beleforgatom a kakaóporos keveréket, a körte tetejére kanalazom, és 30 percig sütöm. Melegen, langyosan, vagy hidegen is finom.
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
2 megjegyzés:
Hmmm... Ez nagyon jól hangzik! Imádom a körtét étcsokival / kakaóval kombinálva! Nagyon jó ízvilág! :))
:-) nálam most a húsos szalonna szalonna-körte a favorit. bár ez a kakaós ott van a második helyen...
Megjegyzés küldése