Nem kell megvárni a forralt borozással a karácsonyi vásárokat, pillanatok alatt otthon is elkészíthető, így legalább tudjuk milyen borból készült, és a fűszerezés is kedvünkre alakíthatjuk. Nálunk ez a fűszerezés vált be, de lehet hozzá különböző citrus héjakat, és kardamomot, vagy csillagánizst is használni. Nem szoktam a bort a tűzhelyen forralni, a forrásban lévő víz éppen eléggé megmelegíti, így biztosan nem fő ki belőle az alkoholtartalom.
Hozzávalók:
- 2 dl víz
- 3 dl vörösbor
- 2 púpos evőkanál cukor
- 4 szem szegfűszeg
- 2 teáskanálnyi fahéj (nem őrölt)
- citromkarikák a tálaláshoz
A vízben elkeverem a cukrot, hozzáadom a fűszereket, felforralom, és pár percig hagyom forrni. Hozzáöntöm a bort, elkeverem, és tűzálló poharakba szűröm. Mindegyikbe teszek egy citromkarikát, és azonnal tálalom.
2 pohárnyi lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.
1 megjegyzés:
Egy bögrével most szívesen meginnék, jót tenne a megfázásomnak..
Megjegyzés küldése