Ha nincs időm semmi komolyat főzni, akkor szokott előkerülni ez a kukoricás babfőzelék, mert hagyma, sűrített paradicsom, bab- és kukoricakonzerv mindig van itthon. Tíz percen belül elkészül, és mégiscsak igazi étel, nem pedig „vízzel összekeverem a port és kész”. Lehet mellé kolbászt vagy tojást sütni, mi csak magában friss kenyérrel szoktuk enni.
Hozzávalók:
- 1 közepes fej hagyma
- 1 kukoricakonzerv
- 1 vörös vesebabkonzerv
- 1 kis sűrített paradicsomkonzerv
- 1 teáskanál keményítő
- chili
- bazsalikom
- só, bors
- 1 evőkanál olaj
Az olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, majd hozzáadom a lecsöpögtetett kukoricát, a babot és a sűrített paradicsomot. Kevés vízben elkeverem a keményítőt, a főzelékhez keverem, és felforralom. Chilivel, kb. 1 teáskanál bazsalikommal, sóval és kevés borssal ízesítem. Friss kenyérrel tálalom.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése