2009. november 3., kedd

Kukoricás babfőzelék

kukoricasbab1

Ha nincs időm semmi komolyat főzni, akkor szokott előkerülni ez a kukoricás babfőzelék, mert hagyma, sűrített paradicsom, bab- és kukoricakonzerv mindig van itthon. Tíz percen belül elkészül, és mégiscsak igazi étel, nem pedig „vízzel összekeverem a port és kész”. Lehet mellé kolbászt vagy tojást sütni, mi csak magában friss kenyérrel szoktuk enni.

kukoricasbab2

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 kukoricakonzerv
  • 1 vörös vesebabkonzerv
  • 1 kis sűrített paradicsomkonzerv
  • 1 teáskanál keményítő
  • chili
  • bazsalikom
  • só, bors
  • 1 evőkanál olaj

Az olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, majd hozzáadom a lecsöpögtetett kukoricát, a babot és a sűrített paradicsomot. Kevés vízben elkeverem a keményítőt, a főzelékhez keverem, és felforralom. Chilivel, kb. 1 teáskanál bazsalikommal, sóval és kevés borssal ízesítem. Friss kenyérrel tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: