2009. november 12., csütörtök

Mogyorós gofri – Gofri III.

gofri1

Külsőre nem sokban különbözik egyik gofri a másiktól, nehéz fényképen visszaadni az amúgy jelentős ízbeli különbségeket. Teljesen más ez a mogyorós, mint a pár héttel ezelőtti, kevés cukrot tartalmazó ropogós változat. A cukortól és a mogyorótól sokkal „testesebb”, kevesebbet lehet egyszerre megenni belőle, ami egyáltalán nem baj, csak az adag méretezésekor érdemes ezzel számolni.

Hozzávalók:

  • 8 dkg mogyoró
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 tojás

A mogyorót durvára darálom, és habosra keverem a cukorral és a vajjal. Hozzáadom a tojást, alaposan elkeverem benne, majd összedolgozom a liszttel. Kb. 2 dl tejjel hígítom – akkor jó az állaga, ha spatulával el lehet kenni a gofrisütőben, nekem ehhez kicsit több, mint 2 dl tejre volt szükségem. A gofrisütőt bemelegítem, vékonyan bekenem olajjal, és megsütöm a tésztát. Rácson hagyom kihűlni, és vanília vagy csokoládészósszal tálalom.

4-5 darab lesz belőle, két személyes reggeli. Eredetileg a női lapozón.

1 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

Ez kérem közösség elleni izgatás! Azonnal adj egy falatot! :)