2011. február 16., szerda

Rakott zöldség ricottával

Valahogy nem szaporodnak a fényképek a számítógépemen, pedig főzök minden nap, de úgy tűnik csupa olyat (vagy erősen hasonlítót)a, mi már szerepelt a blogban. De ma megpróbálok belehúzni, és megörökíteni mindent (újfajta karfiolleves és aranygaluska némi csavarral).

És ami abszolút ‘úá’ és hurrá és stb, hogy elértem a –3 kilót (vagy majdnem, nem tudom pontosan, mert nem mértem meg magam az elején, csak nagyjából tudom megtippelni, a rémséges kiindulópontot).

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs (kerekszemű)
  • 10 dkg hagyma
  • 5 dkg pesto
  • 16 dkg főzőtejszín
  • 25 dkg ricotta
  • 25 dkg gomba
  • 30 dkg cukkini
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • só, bors
  • bazsalikom, oregano, majoranna, kaukkfű
  • 1 evőkanál olaj

A hagymát apróra vágom és az olaj felén pár percig sütöm, majd hozzáadom a  rizst, és rizotto módra megfőzöm. Végül belekeverem a pestot (szerintem az elég sós, nem kell bele extra só), és egy kb. 20x20 cm-es sütőtál aljába simítom. A maradék olajon átforgatom a felszeletelt gombát és cukkinit, majd sóval, borssal és zöldfűszerekkel ízesítem. Hozzáöntöm a tejszínt, belekeverem a sűrített paradicsomot, és a ricotta harmadát, és pár percig főzöm. A zöldséges ragut a rizsre kanalazom, majd elosztom rajta a maradék ricottát. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütöm.

4 fős adag. Adagonként kb. 460 kcal és 50 g szénhidrát.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Leveles tésztás „mini-pizza” Szilveszterre készítettem, de bármilyen alkalomra megfelelő. A recept szerint 20 perc az előkészítése. .. Hát nem annyi volt, pedig ketten ügyködtünk rajta. Ez ne tartson vissza senkit az elkészítésétől, aki szereti a rata… Tovább
  • Cukkinis-répás kínai tészta Hidegen – tésztasalátaként -, és melegen, „hagyományos” zöldséges tésztaként is fogyasztható, ráadásul a szállítást is jól bírja. Tökéletes vacsora vagy ebéd hétköznapra. Akinek ez így kevés, tegyen bele egy kis maradék sü… Tovább
  • Cukkinis-kukoricás tészta Amikor nincsen kedvem vagy időm sokáig a konyhában pepecselni, csak összevágok némi zöldséget, melléöntök egy kis tejszínt, és főzök mellé tésztát, mondhatjuk azt is rá, hogy „gyorskaja”. Elvileg gyorsabb lenne pizzát rend… Tovább
  • Mangós krémsajttal töltött rizottópogácsák Általában eléggé kezdőknek (is) való ételeket szoktam főzni, ez egy kivétel. Nem volt leányálom a rizspogácsák krémsajttal való megtöltése és zsemlemorzsába forgatása, és féltem attól, hogy sütés után/közben szét fognak es… Tovább
  • Zöldséges crumble Nyáron többször készítettem meggyes crumble-t, mindig nagy sikere volt, és nagy előnye, hogy nagyon jól elő lehet készíteni. Egy napig nagyszerűen elvan a hűtőben a gyümölcs vagy zöldség a sütőtálban, a morzsa pedig a keve… Tovább

2 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Nagyon finom lehet,és jól néz ki!:-)

Kreatív konyha írta...

A hozzávalói alapján nagyon tetszik! Hasonlót szoktam én is csinálni, legközelebb rizzsel is kipróbálom! Köszi a receptet!