2011. május 30., hétfő

Citromos-joghurt jégkrém

Hugi hozott nekem egy jégkrém-formát az IKEÁ-ból, amit végre kipróbáltunk (azaz sikerült a fagyasztóból kienni annyi dolgot, hogy végre befért). Pont olyan magas, hogy kényelmesen elfér a mini 19 literes fagyasztó rekeszben (mondjuk a hűtő is a svédektől van, szóval legyenek is kompatibilisek egymással…)

Nagyon jó kis játék ez, szerintem egész nyáron használni fogom, mivel gyakorlatilag végtelen mennyiségű fagylaltot bírunk elfogyasztani, és így legalább tudom miből készül (illetve nem kell nagyítóval olvasgatnom a csomagolást, aztán meg győzködni magam, hogy nem gáz az a kb. 30 összetevő ami egy darab incifinci pálcás fagyiban van)

Már a fagyasztóban várja sorsát az epres-fehércsokoládés… Meg lesz kávés, meg túrós, meg csokoládés, meg nutellás, meg karamellás… meg nem is tudom, mindenféle :-)

Hozzávalók:

  • 2,5 dkg fehércsokoládé
  • 2,5 dkg tejszín
  • kb. 25-30 dkg (görög) joghurt
  • kb. másfél citrom leve
  • ízlés szerint cukor (ez nekem egy púpozott teáskanálnyi volt)

A fehércsokoládét összetöröm, hozzáöntöm a tejszínt, és mikróban vagy gőz fölött addig melegítem, amíg felolvad a csokoládé. Hozzáadom a joghurtot és a citromlevet, majd megkóstolom, hogy kell-e még bele citromlé vagy cukor. Egy kis reszelt citromhéj is kerülhet bele, de kizárólag biocitromból, a nem bio-nak a héja mindenféle egészségre ártalmas ocsmányságot tartalmaz (és se a sikálás se egyéb praktikák nem szedik le). A formákba öntöm, és beteszem a fagyasztóba.

6 darab lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Húsgolyós-gombás tészta Mostanában nem nagyon főztem, vagy “ismételtem” vagy csak túl fáradt voltam fotózni. Ennél azonban minden összejött, volt időm (és kedvem) a golyók formázásához, a gomba felszeleteléséhez ééééés még fotóztam is. És nagyon jó… Tovább
  • Marhahúsos-babos taco Nagyon régen csináltam ezt a tacot, úgyhogy az élmény már nem olyan friss, csak annyit mondhatok, hogy király volt :-) Tacohoz azt a fajta tortillalapot szoktam venni, amire gorditas van írva, kicsit vastagabb mint a szokáso… Tovább
  • Pásztorpite-sajtos makaróni (shepherds mac) Van pár szuper új szerzeményem. Az egyik egy szakácskönyv, amit teljes egészében a mac’n’cheesenek szenteltek az írók. Csodálatos. Abszolút csodálatos. Egy másik pedig a Mickey Egeres habverőm. Amivel nyilvánvalóan még jobba… Tovább
  • Töltött sült paradicsom Ez a recept is annak köszönhető, hogy hatalmas lelkesedéssel bámulom nap-mint-nap az EveryDay Food videókat. Az egyetlen nehézség, megszerezni a megfelelő méretű paradicsomokat (és esetleg szemmértékkel eltalálni a szükséges… Tovább
  • Zöldséges tojásos donburi – “Végigfőzni a Meatless-t” Némi rizs, tojás és sok zöldség. Ilyeneket esznek a vegák. Meg én, amikor épp nem eszem húst – a héten mindig több a húsnélküli napok száma, mint a húsosaké. Olyan hülye, kérdés, az hogy de ha nem eszel húst, akkor mit eszel… Tovább

1 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Olyan nagy kedvet kaptam ilyet én is veszek