A múltkori után egy újabb zöldséges tostada (hát igen van néhány csomag tortillalap a szekrényben, aminek közeledik a lejárata, úgyhogy bele kell húzni az elfogyasztásukba).
Ha valaki vállalja a sok kis dobozkát, akár munkába is lehet vinni, összerakás előtt át kell melegíteni a tortillát és a babos ragut, aztán jöhet a rétegzés.
Mostanában vagy nem volt sehol avokádó, vagy csak bénák, végre sikerült jót venni (és jókor felvágni).
Hozzávalók:
- 1 babkonzerv (most fehér vesebabot használtam)
- kb. 10-12 cm-es cukkini darab
- 1 kis fej hagyma
- 3 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis sűrített paradicsom
- só, bors, bazsalikom, chili
- rukkola
- 1 nagy avokádó
- reszelt sajt
- 2 tortillalap
- olaj
- tejföl
A hagymát apróra vágom, és kevés olajon pár percig sütöm, azután hozzáadom a zúzott fokhagymát, a cikkekre vágott cukkinit és paradicsomot. Miután a cukkini nagyjából megpuhult, belekeverem a lecsöpögtetett babot, a sűrített paradicsomot és a fűszereket. Addig főzöm, amíg kissé besűrűsödik (nem jó, ha rögtön eláztatja a tortillalapot). A tortillalapokat ollóval cikkekre vágom, és teflonserpenyőben kevés olajon ropogósra sütöm. A tortillát elosztom két tányéron, rájuk kanalazom a forró babos ragut, megszórom reszelt sajttal, körberakom rukkolával, kanalazok rá egy kis tejfölt, és rászórom a kockákra vágott avokádót.
2 fős adag.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése