2013. március 12., kedd

Ragacsos-chilis csirke üvegtésztával

Hétköznapi villámfőzés – nagy találmány a kifilézett lebőrözött csirkecomb – még főzni sem kell úgy igazán, mert az üvegtésztát elég forró vízbe áztatni, a csirkét pedig csak megkentem a chilis mázzal, és betoltam a sütőbe.
Egy rendes, és egy kóstoló adag lett belőle, az utóbbi van a képen.

Hozzávalók:

  • 2-4 csirkecombfilé (mérettől és étvágytól függően, nálunk 3 az adag)
  • 1 lime
  • 6 dkg üvegtészta
  • egy kb. 10 cm-es kígyóuborka-darab
  • menta
  • 1-2 evőkanál édes chililekvár (vagy szósz)

A chililekvárt összekeverem a lime levének felével, megkenem vele a csirkecombokat, és forró sütőben megsütöm. Az üvegtésztát a csomagolás szerint “megfőzöm” (a kijelölt ideig forró vízben áztatom), majd leszűröm, és összekeverem a maradék lime-lével. Az uborkát zöldséghámozóval szalagokra vágom, és 1-2 evőkanálnyi aprított mentával a tésztához keverem. Kicsit megsózom, és a sült hússal tálalom.

1 adag lesz belőle. A receptet a GoodFood-on találtam.

0 megjegyzés: