Hétköznapi villámfőzés – nagy találmány a kifilézett lebőrözött csirkecomb – még főzni sem kell úgy igazán, mert az üvegtésztát elég forró vízbe áztatni, a csirkét pedig csak megkentem a chilis mázzal, és betoltam a sütőbe.
Egy rendes, és egy kóstoló adag lett belőle, az utóbbi van a képen.
Hozzávalók:
- 2-4 csirkecombfilé (mérettől és étvágytól függően, nálunk 3 az adag)
- 1 lime
- 6 dkg üvegtészta
- egy kb. 10 cm-es kígyóuborka-darab
- menta
- 1-2 evőkanál édes chililekvár (vagy szósz)
A chililekvárt összekeverem a lime levének felével, megkenem vele a csirkecombokat, és forró sütőben megsütöm. Az üvegtésztát a csomagolás szerint “megfőzöm” (a kijelölt ideig forró vízben áztatom), majd leszűröm, és összekeverem a maradék lime-lével. Az uborkát zöldséghámozóval szalagokra vágom, és 1-2 evőkanálnyi aprított mentával a tésztához keverem. Kicsit megsózom, és a sült hússal tálalom.
1 adag lesz belőle. A receptet a GoodFood-on találtam.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése