A korábban ígért másik Martha Stewart recept – fehérliszt nélküli keksz. Csinálhattam volna nyírfacukorral is, de ezekben a kekszekben nagyon jó az a plusz íz, amit a nádcukor hozzátesz.
Az összevágott csokoládé mellé földimogyoró is kerülhet bele, én azt kihagytam, nem is volt itthon, és az olajos-mag allergia ennyit még elbír, az már valószínűleg sok lett volna.
Nagyon jól lehet kisméretű fagylaltos-kanállal adagolni (angol nyelvű webáruházakban úgy érdemes rákeresni, hogy cookie scoop).
Hozzávalók:
- 1,5 csésze zabpehely
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 3/4 csésze nádcukor
- 11 dkg vaj
- 1/4 csésze mogyoróvaj
- 1 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1-1,5 csésze apróra vágott étcsokoládé (étcsokoládé-lencse)
- (opcionális: 1 csésze összevágott földimogyoró)
Kis golyókat formázok, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem őket – legyen köztük elég hely, mert ki fognak lapulni! Előmelegített sütőben 175 fokon (légkeveréssel), kb. 12* perc alatt megsütöm. Pár percig a tepsiben hagyom, majd rácsra teszem hűlni.
*méretfüggő, nagyobbaknak 15 perc is kellhet.
2 megjegyzés:
Lilla, ez a keksz pont nekem való! Szuper! :-D
Elkészítettem, nagyon finom lett! Köszönöm szépen a receptet!
Megjegyzés küldése