Újabb recept a márciusi GoodFoodból, amin kicsit változtattam csak – combfilét ajánl hozzá, én inkább mellből csináltam, most az volt a szimpatikusabb, és a mártás kapott egy joghurtos/kefires alapot.
A köret répa-burgonya tócsni/röszti. Lehet csak répából is, nekem nem volt itthon elég belőle, ezért reszeltem hozzá egy krumplit is.
Mennyiségek nincsenek, nem mértem semmit, de azért könnyű reprodukálni.
Hozzávalók:
- csirkemell (vagy comb) filé
- tojás (maradék fehérje is lehet)
- liszt
- sós perec (a ropi-tésztájú)
- kefir vagy joghurt
- méz
- mustár
- alma vagy fehérborecet
- olajspray
A húst szeletekre vágom. A panírozáshoz előveszek 3 mélytányért. Az elsőbe enyhéz sózott-borsozott liszt kerül, a másodikba a tojás vagy tojásfehérje, a harmadikba az összetört perec (aprító vagy zacskó + kalapács). A hússzeleteket bepanírozom, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Olaj-sprayvel megfújom kicsit, és előmelegített, 200 fokos sütőben megsütöm (kb. 35 perc).
A mártáshoz összekeverek pár kanál joghurtot vagy kefirt feleannyi mustárral, negyedannyi mézzel, és egy kevés ecettel.
Burgonya és zöldsaláta illik hozzá (ez rukkolát és tócsnit jelentett nálam).
2 megjegyzés:
Kedves Lilla! Egyszerű és isteni, nem utolsó sorban pedig egy újabb étel, amit a Crohn-beteg unokaöcsém is ehet. Köszönet érte. :)Kriszta
:-)
Megjegyzés küldése