2013. március 6., szerda

Meleg saláta húspogácsával


A márciusi GoodFoodból van a recept, amin kicsit változtattam az itthon fellelhető alapanyagok és a preferenciáink miatt.
Fitness is, wellness is, gyorsan is elkészül. Csak a grillserpenyőt utálom elmosogatni.
De ez még végül is belefér.
Hozzávalók:
  • 2-3 sárgarépa
  • 1 nagyobb krumpli (vagy valami gyökérzöldség)
  • olívaolaj
  • 25 dkg darált hús (nálam ez sovány marha)
  • friss petrezselyem (vagy bazsalikom, vagy ami van otthon)
  • só, bors
  • 2 evőkanál joghurt (kefír)
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál alma- vagy fehérborecet
  • 2 evőkanál parmezán
  • rukkola
A sütőt előmelegítem 200 fokra (légkeveréssel, anélkül 220-ra), a répát és a burgonyát meghámozom, cikkekre vágom, és egy tepsibe teszem. Összeforgatom 1-2 kanál olívaolajjal és 45-50 perc alatt megsütöm. Közben a húst alaposan összegyúrom egy kis sóval és borssal és friss zöldfűszerrel. A masszából kis húspogácsákat formázok (8-10-et).
Az öntethez összekeverem a reszelt parmezánt, a joghurtot, a mustárt és az ecetet.
Amikor a zöldség már majdnem teljesen kész, felhevített grillserpenyőben pár perc alatt megsütöm a húspogácsákat.
A tányérokra rakok egy-egy marék rukkolát, elosztom rajta a zöldséget és a húspogácsákat, meglocsolom az öntettel, és azonnal tálalom.
2 adag lesz belőle.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ha valaki ebből készül Húsvétra, rájön, hogy a régi mesterek már milyen nagyszerűen, elegánsan, ötvözték a hazai ízeket, hagyományt a nemzetközivel: A magyar úri család konyhája c. szakácskönyv (Podruzsik Béla a Hungária Nagyszálló séfje)
Én a booklinennál akadtam rá.