2013. május 22., szerda

Csokis perec

WP_20130501_001

Erről csak ilyen sötét, mobilos kép készült. És maga a recept is egy vicc, de igazából nagyon jó. És méltó párja a csokis corn flakes-nek, ami nélkül Nigella szerint nem lehet gyerekzsúrt tartani. Na szerintem enélkül sem.

Tehát a rémesen egyszerű recept:

Csokoládét olvasztok, belemártogatom a kis sós pereceket. Dekorcukorba mártom, és sütőpapírral bélelt tepsibe/tálcára rakom, amíg a csokoládé meg nem dermed.

Aztán eleszegetem a moziban, uzsonnára…

Néha kicsit elragadtatom magam, ami a dekorcukor-vásárlást illeti. Hát ezzel sikerült végre kezelhető méretűre csökkenteni az állományt.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Cake pops–sütinyalóka/sütibonbon Ezt most tényleg nem azért csináltam, mert nekem minden “csacskaságot” ki kell próbálni, hanem mert volt egy adag elrontott brownie-m, ami nagyon nem fogyott. A cake pop egy viszonylag időigényes (azon múlik, mennyire csicsá… Tovább
  • Ricottás kávés (tejszínes) pohárkrém A Pinteresten találtam, ott tiramisunak ”csúfolták” – ami Levi szerint igaz egyébként, mert kanalazós és feldob, de azért nagyon távol áll attól, amit a tiramisu jelent. Viszont névtől függetlenül nagyon finom. És összeállít… Tovább
  • Banánfagylalt (tej- és gluténmentes, vegán) Már jó régen szembejött velem ez a recept, az abszolút hihetetlen 1 hozzávalós banánfagylalt, most a GoodFood volt az utolsó lökés, hogy na most már tényleg megcsinálom. Mivel csak banán van benne, mindenki eheti a banán-all… Tovább
  • Meggyes-gesztenyés pohárkrém Nagyon sokáig nem ettem gesztenyepürét, mert rémes íze van. Aztán egy idő után rájöttem, hogy a sok cukortól és a rumaromától lesz ehetetlen. Mert a sült gesztenyét szerettem (azzal mostanra vesztem össze, a kukac hordák mia… Tovább
  • Almás császármorzsa Anyám biztosan felhúzza a szemöldökét, amikor ezt olvassa, hogy én és hőkezelt alma… Nos igen, de kb. csak így és csak ebben. Mert úúúútálom a puha szottyadt, barna párolt almát. Valami rémesen gusztustalannak találom az áll… Tovább

0 megjegyzés: