Állítólag nagyon jó lett, én csak a sajtkrémet kóstoltam, az nagyon ízlett. Én csak 15 dkg spenótot raktam a palacsintába, nyugodtan lehet ennél többet is, mert állítólag nem volt túl erős spenót íze. Tej pedig elég sok kellett a tésztához, lehet simán változtatnia tej-spenót arányon ez utóbbi javára.
Én ehhez a kis, 18 cm átmérőjű serpenyőt használtam, ez illett a sonkaszeletek méretéhez, de nyilván lehet belőle nagy palacsintákat is sütni.
Hozzávalók:
a palacsintába:
- 15 (de inkább 20-25) dkg kiolvasztott mirelit spenótpüré
- 15 dkg liszt
- 2 tojás
- kevés olaj
- tej
- 1 gerezd fokhagyma
- só
a töltelékhez:
- 1 tubus füstölt sajtos sajtkrém
- 1 nagy tejföl kicsöpögtetve krémsajtnak
- 1-2 maréknyi reszelt sajt
- nagyon vékonyra vágott sonka (pl. selyemsonka)
A spenótot elkeverem a liszttel, kicsit megsózom, majd hozzáadom a tojásokat, a zúzott fokhagymát, pár evőkanál olajat és simára keverem. Annyi tejet öntök hozzá, hogy a normál palacsintatésztánál kicsit sűrűbb masszát kapjak. A töltelékhez összekeverem a krémsajtot, a sajtkrémet és a reszelt sajtot. A tésztából nem túl vastag (kinek mi a vastag… ne legyen 1 mm-nél vastagabb, hogy fel lehessen tekerni) palacsintákat sütök. A palacsintákat megkenem a sajtkrémmel, teszek rájuk egy szelet sonkát, és feltekerem őket. Langyosan vagy hidegen tálalom. Hidegen nagyon szép karikákat lehet belőle vágni, és kis falatkaként tálalni.
2-3 fős adag.
7 megjegyzés:
Nagyon szép lett. A spenót színe eszméletlenül feldobja az egészet, és valahogy vidámmá teszi.:)
Miért nem kóstoltad? Csak nem fogyókúra?:)
folyamatosan fogyni akarok :-) de egyszerűen nem szeretem a spenótot.
Nagyon jól néz ki!
Imádom a spenótot!
www.itsbellatime.blogspot.com
Hű, nyami :) Spenót is, palacsinta is...
Ez aztán hívogató! :)
Ez egy nagyon jó ötlet volt, mert eddig utáltam a spenótot (a menzás spenótfőzelék a hibás), de így csodás volt, még a palacsinta magában is, befaltam jópárat :) Köszi a receptet!
:-) ezek szerint térítős-kaja :-)
Megjegyzés küldése