2011. április 11., hétfő

Ricottás szendvicskrém

Valamelyik nem túl régi Nők Lapja Konyhában láttam egy paprikás-túrós szendvicskrémet, onnan jött az ötlet a maradék ricotta és olajbogyó hasznosítására. Nagyon jó szendvicset lehet belőle csinálni: ricottás krém – rukkola – sajt.

Hozzávalók:

  • fél doboz (kb. 12 dkg) ricotta
  • pár kanál tejföl
  • snidling
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • fekete olajbogyó

A ricottát összekeverem 2-3 evőkanál túróval, majd vágok bele némi snidlinget és hozzáadom a nagyon apróra vágott paprikát és olajbogyót. Lehet bele tenni egy kis sót, esetleg só helyett fetát (én egyiket sem raktam, nem vagyunk nagy só-fogyasztók). Összekeverem és kész. Pár napig elvan a hűtőben.

0 megjegyzés: