2009. január 18., vasárnap

Sütőtökkrémleves


Kivételesen fakanalat ragadtam két csomópont között. Szokás szerint alig használtam fűszert, a tök és a szalonna tökéletes párost alkotnak, nekem nem hiányzik közülük egy harmadik résztvevő.
Hozzávalók:
  • 1 kg sütőtök
  • 5 dl zöldségleves
  • 3 dl tejszín (nekem ez 2 dl tejszín és 1 dl tej volt)
  • só, bors
  • kevés vaj
  • 4 szelet bacon

A sütőtököt pár darabba vágom, kiszedem a magját, és 200 fokon előmelegített sütőben megsütöm (30 perc kb). Ha kihűlt, leszedem a héját és nagyobb kockákra vágom (vagy kikanalazom). A vajon (kb 3 dkg) átforgatom a tököt, sózom, borsozom, hozzáöntöm a tejszínt és a levest. Felforralom, majd összeturmixolom. A bacont kockákra vágom, és kisütöm. A kész levest a szalonnadarabokkal a tetején tálalom.

4 fős adag, valamelyik régi Fakanál a forrás

Kapcsolódó bejegyzések

  • Medvehagymás lepény Az alap quiche lorraine-t turbóztam egy kis medvehagymával. Nagyon finom volt, ebben mondjuk része volt az igen bőkezűen mért szalonnának. (Nem azért mert ’férfiember’ is van a háznál, hanem mert finom). Hozzávalók: 1… Tovább
  • Csirke-saslik Itt a grillszezon. A másodikon a faszénen sütés kicsit nehezen kivitelezhető (nem szeretnék az erkélyen ufógrillezni és a szénnel összemocskolni mindent), úgyhogy marad a már többször emlegetett grillserpenyő. Bambusznyárs… Tovább
  • Paradicsomos csirketekercsek Ez talán az a grillezett hús, amit jobb sütőben elkészíteni, mint grillrácson vagy grillserpenyőben, mert a húst nehéz igazán vékony karikákra vágni, ezért aztán lassabban és nehezebben sül át, ha csak alulról kap hőt (onn… Tovább
  • Töltött grillezett gomba Igazán nagy, grillezni való gombát sajnos nem találtam (amikor azonban nem akarok venni, minden bolt tele van vele, jellemző), de azért így is jó volt, csak nehezebb volt megtölteni, és nem is fért a gombákba annyi töltelé… Tovább
  • Szalonnás-sajtos muffin Hétvégenként megpróbálunk kilépni a hétköznapi villám reggelikből (müzli/gabonapehely), és valami komolyabb, általában meleg finomságot készíteni. Az angol reggeliig nem jutottunk még el, szerintem nem is fogunk, mert ahho… Tovább

0 megjegyzés: